Zabpehely jó szénhidrát forrás?
Nagy részt zabpehelyböl oldom meg ch bevitelemet (koleszban lakok).
Tejjel szoktam inni. A zabpehely ugye gyorsitja az anyagcserét és ezt tapasztaltam én is, mert naponta 2x járok wcre..
A kérdésem az lenne h most h tőbbet wczek igy is van értelme? xd
Mert eddig nem ettem, de nem is jártam ennyiszer wcre.. Vagy semmi köze a hizáshoz az anyagcserémnek mert csak szimplán gyorsabban emésztem meg ugyanazt a kaja mennyiséget?
Tömegelek.
Tobbnyire csak reggelire szoktak enni.Hat 100gramm felet az en beleimet is atmozgassa rendesen:)
Fogadok a szekleted se olyan amilyenek kene lennie.
A zabpehely nem gyorsítja az anyagcserét. Az anyagcsere az van. A mozgás és az izomtömeg gyorsítja az anyagcserét (közvetve).
A zabpehelyben vannak vízoldékony rostok, amik gyorsítják a tápanyag áthaladását az emésztőrendszeren, és vannak vízben nem oldódó rostok, amelyek lassítják. Hogy ebből van-e konklúzió, azt nem tudom, de a fentieknél fogva nincs is mivel foglalkozni.
A gabonarostoknak van egy jótékony hatása a bélműködésre (meg egy rossz a felszívódásra, de ezzel most nem foglalkozz).
Azért, mert a zabpehely reggeli ételként él a köztudatban, nyugodtan mehet bármikor a nap során. Edzés után persze nem célszerű.
A túl sok rost székrekedést is okozhat. Nálad ez a veszély, ha jól értem, nem fenyeget.
Nem tudom, hogy csak azóta eszel-e zabpelyhet, mióta tömegelsz. A sűrűbb széklet simán lehet attól, hogy többet eszel. nincs feltétlen összefüggésben a zabbal.
Ezt még érdekesség képpen elolvashatod:
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__taplalkozas__5302207..
Konklúzió ebből sincs, de hátha a tények segítenek a válaszban.
A hízáshoz igenis van köze az anyagcseének, csak pont fordítva, int ahogy te írod. Ha gyakran székelsz, ekkor gyors. De ha a rostok miatt székelsz gyakrabban, akkor az meg nem az anyagcsere miatt van.
Na! Remélem most még nagyobb a káosz, mint eddig volt :)
Ja igen!
A sok rost fingat(hat).
Azóta eszek zabpehelyt amiota tömegelek.
Azelőtt naponta 1x jártam wcre, most meg miota tolom anyba főbe naponta 2x...a székletem is kicsit ,,puhább" mint tömegelés előtt..
Szoval van értelme igy ennek a ch bevitelnek?
1. Van
2. Az, hogy van-e értelme, abból látszik, hogyan fejlődsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!