Milyen zsiradekkal lehet egészségesen sütni?
kókuszzsír.
hókezelés hatására sem lesz belőle transzzsír és nincs tele omega 6al.
vajjal nem jó sütni, tönkremegy benne minden amitől jó a vaj... lényegében semmilyen telítetlen zsírral nem jó sütni... a kókuszzsír pont ugyan olyan jó sütéshez mint a disznózsír... csak most a kókuszzsír a biznisz ezért az a divat...
egyébként meg a felesleges zsír a kajában sosem jó, főleg, hogy grammja 9kcal jól el tudja cseszni a kiszámolt étrendet...
kerámia edényben jó sütni... ha ragaszkodsz a zsiradékhoz, akkor is elég kikenni vele.
Kókuszzsír, vaj, olivaolaj.
A titok abban rejlik, hogy a többszörösen telítetlen zsírok nagyon instabilak, ezért hő hatására gyorsan oxidálódnak és polimerizálódnak, aminek során egészségtelen vegyületek keletkeznek. Minél kevesebb van ebből a zsírban, annál alkalmasabb főzésre. Emellett az olivaolajban rengeteg antioxidáns van, ami fokozza a hőálló képességét. Irodalmi adatok alapján a fenti lista növekvő sorrendben van többszörösen telítetlen zsír szempontjából. A disznózsír még kb. ott helyezkedik el, ahol az oliva olaj, de nincs benne annyi antioxidáns, ezért inkább nem írtam már hozzá a listához, de talán még belefér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!