Mit gondoltok az időszakos böjtölésről?
Jó annak, akinek jó... Nem mindenkinek való.
Most 23/1-ben nyomom, szuper. Főleg, hogy szálkásítok, tömegeléskor lehet, hogy visszatérek a kb. 19/5-re, de közel sem biztos, 1 óra bőven elég akár 3000 kcalra is, több pedig nem fog kelleni nagyobb aktivitásnál sem, max. ha nagyon sokat változom.
Már gyerekkoromban is időszakosan böjtöltem, vagy majdnem, mert az esett jól. Mindig utáltam délelőtt enni, az nagyon rossz nekem.
Az étrendem változásával csökkent az evési ablakom, sosem erőltettem. Mindig eszem, ha éhes vagyok, sokszor akkor is, ha nem.
Úgyhogy nekem ideális, nem is tudok máshogy élni. De van, aki nagyon szenvedne így.
S olyan is van, aki gyakorlatilag koplal 8 órával, mert nem tud eleget enni... Sokfélék vagyunk.
Az időszakos böjt egészségi jó hatásait elolvashatod sok oldalon. De az egyéni inkompatibilitás, éhezés tuti felülírja. Én úgy eszem, ahogy nekem jó.
Bár van, aki magára erőlteti, aztán megszereti...
Még valami. Nem véletlen, hogy a ketogén diétázók sokszor kisebb evési ablakra állnak át. Jobban is jóllakik az ember és zsírosan kisebb is az étel térfogata (ha az ember úgy állítja össze, mert egy kiló zöldség és sok liter víz is lehet az ember ételében, ha azt akarja).
Természetesen szénhidrátosan is lehet akár napi egyszer enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!