Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mi a véleményetek az átmeneti...

Mi a véleményetek az átmeneti böjtölésről?

Figyelt kérdés

Tehát úgy,hogy például. este 10 órakor kezdődik a böjt,majd délelőtt 10-ig tart. Utána edzés előtt csak hús,illetve zöldség megy,és edzés után kezdődik a szénhidrát szénhidráttal.

Szálkásítás alatt,most ezt alkalmazom és nekem sokkal jobban bejön,mert nagyobb adagokat tudok enni,és kevésbé vagyok így éhes. Nektek mi a véleményetek róla?

#szálkásítás #átmeneti böjt
2016. ápr. 16. 17:20
 1/8 A kérdező kommentje:
Ja,még azt elfelejtettem,hogy persze edzés után is megy fehérje. Egy adag turmix,illetve utána még kb. egy 40 g más forrásokból.
2016. ápr. 16. 17:22
 2/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ez kifejezetten emberfüggő. Nállam ez esélytelen lenne, de elhiszem, hogy neked jó, hát csináld.
2016. ápr. 16. 17:22
 3/8 piriiiii ***** válasza:
46%

Ezt én nem nevezném böjtnek.

A böjt elméletileg 16 órával az utolsó evés után kezdődik. És teljesen más, mint amiről Te beszélsz. :)

2016. ápr. 16. 17:41
 4/8 anonim ***** válasza:
Én 10 körül fekszem, ezért este fél9kor megy utoljára kaja, és délbe először, így van egy nagy adag zabám délbe, turmix 3 körül, zöldség csirke és kicsi rizs fél 6 fele , turó/cottage pedig est, csak szálkásításkor használom, nekem bejött. Délelőtt csak vizet iszok és kávét/zöld teát.
2016. ápr. 16. 17:58
 5/8 Olaf88 ***** válasza:

Nem csinálsz vele rosszat magadnak. Ha az egészség is szempont, akkor érdemes a napi 5-6 kaja helyett átállni mondjuk napi 2 (ebéd+vacsora) étkezésre, így hagysz időt az emésztőrendszerednek a regenerálódásra, és a növekedési hormontermelésedre is pozitívan hatsz.

Egyébként pedig nem csodamódszer, nem fogsz tőle jobban szálkásodni. Ha kalóriapluszban vagy akkor ugyanúgy nőni fogsz, ha meg deficitben, akkor fogyni. Ilyen szempontból egyáltalán nem számít, hogy napi 1, vagy napi 8 étkezésed van. Nem fog rólad leolvadni az összes izom az előbbi verzióval, és nem fogsz jobban izmosodni az utóbbival. Az egyetlen dolog ami számít, hogy beviszed-e a megfelelő minőségű és mennyiségű kaját.

Konklúzió: egyél annyiszor, amennyi neked kényelmes, semmi különbség nem lesz.

2016. ápr. 16. 18:22
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem kell az emésztőrendszernek "regenerálódási időt hagyni", arra van kitaláva, hogy emésszen. Az emésztéstől önmagában nem fog sérülni, hogy regenerálódnia kéne. A vesédnek se hagysz regenerálódási időt, azzal, hogy megvonod a folyadékot, az még ráadásul káros is lenne. Mindenki csinálja úg ahogy akarja, de ne találjunk már ki ilyen bro science dolgokat van épp elég.
2016. ápr. 16. 18:42
 7/8 anonim ***** válasza:

Úgy tudom, 16 óra a legrövidebb idő időszakos böjtnél... Nekem inkább 20 körül van, ha épp összejön. De 16 alá szabad akaratomból nehéz lenne mennem. Szerintem évtizedek óta időszakosan böjtölök, nekem ez a természetes. A 23 óra nekem nem jó, de sokan hosszabbakat is tartanak, ott én már túl sokat gondolnék aminosavakra, van egy egészséges paranoiám, ami a fehérjebevitelt illeti... Visszaépülne a lebomlott izom, de inkább ne bomoljon le.

Szálkásításkor a kis evési ablakos időszakos böjt számomra szükséges, de közel sem elégséges feltétel, másnál pedig vagy jó, vagy nem, esetleg mindegy. Sokfélék vagyunk. Ha neked bejön, csináld.

2016. ápr. 17. 00:22
 8/8 anonim ***** válasza:
16 óra kalóriamentes idő kell az időszakos böjtnél napi szinten legalább. De én ezt inkább 18-20 órának mondám, legalábbis nálam. Ebben az időszakban semmi kalóriát nem viszek be, a 4-6 órás szakaszban pedig mehet a napi mennyiség. Nekem bevált, van, hogy a böjt végén már kezdek éhes lenni, de amúgy nem zavar soha, hogy napközben nem kell kajálnom.
2016. ápr. 17. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!