Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Milyen "mellékizmok" vannak...

Milyen "mellékizmok" vannak amiket ki szoktak hagyni az edzésből a testépítők? És gyakorlatok?

Figyelt kérdés
Pl.: Nyakizmokat nem szokták edzeni. Minnél gyorsabban minnél több izomtömeget szeretnék magamra pakolni(súlyra) és arra gondoltam hogy minden létező izmot megpróbálok megedzeni. Ebben várom a segítségeteket!
2016. nov. 16. 04:12
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
csinálj egy konkrét programot pl ICF5x5 és nem marad ki semmi, oldalemelést tegyél bele, az nincs a programban de azt lehet rakni bele
2016. nov. 16. 08:48
 2/25 A kérdező kommentje:
Abból is egy csomó kis izom kimarad.
2016. nov. 16. 09:07
 3/25 mannnocska ***** válasza:

A nyak izmai edződnek guggoláskor, felhúzáskor, döntött törzsű evezéskor. Ilyen kis izmokra nem kell külön gyakorlat sokX sorozattal, és ismétléssel.

De kíváncsi lennék egyébként milyen izomcsoportokra gondolsz

2016. nov. 16. 09:43
 4/25 mannnocska ***** válasza:

Egy rendes edzéskor nem marad ki semmi egyébként, főleg ha komplex mozgásokat is tartalmaz az edzés szabad súlyokkal.

Az más kérdés, hogy anatómiailag tényleg vannak olyan mélyizmok, amik esetleg nem kapnak megfelelő terhelést, vagy egyáltalán nem. De ezek általában mozgásrendszer tekintetében fontosak csak, és fizioterápia mélységű dolgok.

Nekem van / volt gerincferdülésem, jártam is gyógytornára (meg jártam egy gyógytornász csajjal) emiatt nagyon felületesen van rálátásom a dologra. Pont annyi van, hogy ki merem mondani, hogy ezeket amúgy se tudod hagyományos módon edzeni, és nem is kell, ha nincs mozgásszervi megbetegedésed.

2016. nov. 16. 09:53
 5/25 A kérdező kommentje:
szkander izom. a nyak izmok sem kapnak szerintem elég terhelést (pl bírkozóknak jóval erősebb a nyakuk). De nem tudok sok ilyent azért kérdezem.
2016. nov. 16. 10:08
 6/25 anonim ***** válasza:
akkor legyél birkózó
2016. nov. 16. 10:39
 7/25 A kérdező kommentje:
haha. értelem tetőfokára hág.
2016. nov. 16. 10:47
 8/25 anonim ***** válasza:
Majd jó vastag nyakad lesz, mint egy disznónak! Eddz meg minden izmot, hogy a mérleg minél többet mutasson, mert az számít!
2016. nov. 16. 10:57
 9/25 A kérdező kommentje:
Fokozódik az értelem. Még nem érte ela tetőfokot,tévedtem.
2016. nov. 16. 11:01
 10/25 anonim ***** válasza:
2016. nov. 16. 11:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!