Milyen "mellékizmok" vannak amiket ki szoktak hagyni az edzésből a testépítők? És gyakorlatok?
A nyak izmai edződnek guggoláskor, felhúzáskor, döntött törzsű evezéskor. Ilyen kis izmokra nem kell külön gyakorlat sokX sorozattal, és ismétléssel.
De kíváncsi lennék egyébként milyen izomcsoportokra gondolsz
Egy rendes edzéskor nem marad ki semmi egyébként, főleg ha komplex mozgásokat is tartalmaz az edzés szabad súlyokkal.
Az más kérdés, hogy anatómiailag tényleg vannak olyan mélyizmok, amik esetleg nem kapnak megfelelő terhelést, vagy egyáltalán nem. De ezek általában mozgásrendszer tekintetében fontosak csak, és fizioterápia mélységű dolgok.
Nekem van / volt gerincferdülésem, jártam is gyógytornára (meg jártam egy gyógytornász csajjal) emiatt nagyon felületesen van rálátásom a dologra. Pont annyi van, hogy ki merem mondani, hogy ezeket amúgy se tudod hagyományos módon edzeni, és nem is kell, ha nincs mozgásszervi megbetegedésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!