Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » 2 kg súlyzóval mennyit dolgozzak?

2 kg súlyzóval mennyit dolgozzak?

Figyelt kérdés
Nő vagyok, 180 cm 85 kg. Kicsit erősíteni akarok és 2 kg súlyzókat vettem. Szerintetek naponta mennyi időt használjam is milyen eredményt érhetek el vele?
2016. szept. 19. 15:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
dobod el
2016. szept. 19. 15:37
 2/12 Cortez70 ***** válasza:
Semennyit. Ilyen barbisúllyal semmire nem mész.
2016. szept. 19. 15:41
 3/12 likebike ***** válasza:
Sajnos semmilyet,kevés a súly.
2016. szept. 19. 15:42
 4/12 anonim ***** válasza:
Egy yeti. 😟
2016. szept. 19. 15:51
 5/12 A kérdező kommentje:
Szálkásítani sem jó?
2016. szept. 19. 16:05
 6/12 anonim ***** válasza:
Egyre jobb. :D
2016. szept. 19. 16:06
 7/12 anonim ***** válasza:

Szálkásításkor ugyanúgy kell edzeni.

Nézd. Én nő vagyok s féléve bohóckodom néha bébisúlyaimmal, olykor kihagyás is volt, korábban pedig mozgásszegény korszakom volt 20 kiló fogyással, nyilván nincs sok izmom, finoman szólva, de azért izomsorvadt sem vagyok. 2 kilóval max. oldalemelni tudok, semmire nem jó bemelegítéskor sem. Bicepszhez kell minimum 2x7 kg, háthoz 15, guggolni csak most kezdek, de 30 az elég visszafogott... Nem tartok sehol, semmiféle fejlődés nem látszik rajtam (kivéve a bicepszemen egy csöpp), de némi súly már nekem is kell, s mindenhez a megfelelő, nem sokat érnék 2 db 10 kilós súlyzóval sem.

2 kilóval max. kifáraszthatod magad, ha emelgeted sok tucatszor... Erősítésre megfelelő súly kell, amivel az adott gyakorlatot végre tudod hajtani a megfelelő ismétlésszámban (ez kicsit változó, én manapság 6-12 ismétlés közt vagyok, 12-t elérve emelek a súlyon)...

2 kilóval a legelején nem tudtam volna mit kezdeni, hogy hátazol annyival, komolyan? Vagy ki bicepszezik ennyivel, kómából felébredt betegek?

2016. szept. 19. 16:12
 8/12 A kérdező kommentje:
Még csak most érdeklődök ebben a témában, lehetne normálist választ adnotok?
2016. szept. 19. 16:13
 9/12 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm
2016. szept. 19. 16:14
 10/12 anonim ***** válasza:

Az a szálkásítás, mikor kevesebb kalóriát viszel be, mint, amit a szervezeted igényel, ezért a szervezeted a feleslegedet használja fel. A mozgással annyit segítesz a fogyáson, hogy több kalóriát igényel majd a szervezeted.

Tehát az étrend a lényeg.

Súlyzós edzés.

Ezt úgy képzeld el, hogy elkezded dörzsölni a kezeden a bőrt dörzspapírral, mikor begyógyúl, vastagabb lesz a bőr azon a helyen, ezzel védekezik a szervezeted. Az izomnál ugyanez, sérülést keltesz benne a súlyzós edzéssel (ehhez nem elég a kicsi súly), ezért egyre ellenállóbb, nagyobb lesz.

De megfelelő tápanyag kell ám, különben nem fog begyógyúlni/fejlődni.

2016. szept. 19. 16:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!