Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Kezdő edzésterv?

Kezdő edzésterv?

Figyelt kérdés
Van itthon egykezes súlyzóm, 2x15kg állítható, már gyakorolgatom a gyakorlatok helyes végrehajtását, 8-10 kilóval, 19éves 172cm és 75 kg vagyok, lábazni is szeretnék de az majd később mert venni akarok egy fekpadot és egy húzódzkodót, ötletek? Még 2-3 héttel ezelött elkezdtem fekvőtámaszozni meg tornázgatni, eddig kétszer edzettem, első alkalommal elég brutális izomlázam volt de elmúlt egy nap alatt, második edzés után már izomláz nincsen. Valaki tudna írni egy edzéstervet? miből mennyit csináljak és milyen rendszerességgel. A hasam alsó részére hízok elsősorban, onnan hogy tudom eltüntetni a felesleget?

2016. szept. 1. 07:33
 1/3 anonim ***** válasza:

Én azt mondanám, hogy heti 3x eddz, mozgass át mindent. És nem, a fekpad és a húzódzkodó hiánya nem ment fel téged a lábazás alól :)

Ilyeneket tudsz pl otthon, a meglévő súlyokkal csinálni:

mellre: fekvenyomás, tárogatás (akár a földön)

vállra: vállból nyomás állva, oldalemelés, döntött törzsű oldalemelés

hátra: döntött törzsű evezés

bicepsz, tricepsz állva, tolódzkodás feltámasztott lábbal

lábra: guggolás kézisúlyzókkal, kitörés, vádlizás

has: hasprés, lábemelés stb.

Minden izomcsoportra válassz ki egy gyakorlatot az egyes edzésnapokra, és próbálj 3x8-at megcsinálni belőlük.

Azt azért tudnod kell, hogy ezekkel a súlyzókkal hosszútávon nem tudsz fejlődni, tehát pár hónapon belül vagy nagyon-NAGYON be kéve vásárolnod súlyokból, gépekből (nem ajánlom), vagy pedig keresned egy konditermet, ahol nagyobb súlyokkal, gépekkel is dolgozhatsz.

Ami a zsírleadást illeti: egyes testrészekről célzottan nem tudod eltüntetni a zsírt. (Tehát attól még, hogy sok-sok felülést csinálsz, nem lesz laposabb a hasad.) Arra kell figyelned, hogy mit eszel.

Kötelező olvasmány a Sárga Kapszula, amit egyszerűen le tudsz tölteni. Onnan rengeteg hasznos dolgot megtudhatsz. Sok sikert! :)

2016. szept. 1. 09:05
 2/3 Cortez70 ***** válasza:
Heti 3 napos teljes testes terve kell neked pár hónapig. Guggolás, fekvenyomás, evezés, vállból nyomás, bicepsz állva, tarkóhoz engedés tricepszre, hasprés, vádli. Mindenből 4 sorozat. Ennyi. Nem kell kezdőknek teljes testesnél tárogatni (amúgy sem!). Alapgyakorlatokkal kell melózni, nem izolációs gyakoraltora kell építeni.
2016. szept. 1. 10:24
 3/3 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat!
2016. szept. 1. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!