A rizs szárazan, nyersen is ugyan olyan, mintha kifőzném?
Én négyszeres vízben főzöm a rizst. 300 gramm (főve 1,5 kiló, nem párolog el belőle kb. semmi) elég szép adag egy étkezésre, de meg lehet oldani. 150 gramm konkrétan semmi se, ha nem eszem hozzá kismillió kalóriadúsabb a dolgot, a rizs iszonyú lightos s megy befelé, mint a víz (legalábbis a jázminrizs, az a kedvencem, sajna). Ha kedvem lesz oroszrulettet játszani s opcionálisan szénhidrátmérgezést kapni, benyomok 300 grammot próbaképp. Akkor remélem, már nem 62 kiló leszek, hanem mondjuk 56, de nem tudom, hogy ez mégis mit számít. Nem a testméret határozza meg, hogy az ember nagy étkezéseket szeret-e tartani s 1,5 kiló még nem akkora térfogat, hogy ne férjen el egy kisebb, de enni tudó ember gyomrában.
Ami a fő kérdést illeti, nem hiszem, hogy a nyers keményítő emészthetősége jó lenne... Azonkívül pocsék ízű, de ugye ez emberfüggő. Valamiért a zabot sokan eszik nyersen, nem tudom, abban mi a különleges, de búzát, rizst, krumplit nyersen enni elég durva, bár a babnál még mindig jobb, mivel az még mérgező is nyersen. De nem kell sokkolni a szervezetet nyers keményítővel. Bizonyára rosszabbul is hasznosul, de erről még nem olvastam adatokat, érdekes lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!