Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A rizs szárazan, nyersen is...

A rizs szárazan, nyersen is ugyan olyan, mintha kifőzném?

Figyelt kérdés
Mivel kicsit szenvedős 300g rizset megenni, így arra gondoltam, hogy 50grammot lehörpintek nyersen vízzel.. Mit gondoltok?
2016. aug. 30. 16:59
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Sima coopos A minőségű. Én is mindig kiszedem hamarabb, hogy ne szívjon fel annyi vizet. Heroldkaa közben megint funny. :) Mindig elparodizálgat magának. :)) Aranyos.
2016. aug. 30. 19:39
 22/25 anonim ***** válasza:

Én négyszeres vízben főzöm a rizst. 300 gramm (főve 1,5 kiló, nem párolog el belőle kb. semmi) elég szép adag egy étkezésre, de meg lehet oldani. 150 gramm konkrétan semmi se, ha nem eszem hozzá kismillió kalóriadúsabb a dolgot, a rizs iszonyú lightos s megy befelé, mint a víz (legalábbis a jázminrizs, az a kedvencem, sajna). Ha kedvem lesz oroszrulettet játszani s opcionálisan szénhidrátmérgezést kapni, benyomok 300 grammot próbaképp. Akkor remélem, már nem 62 kiló leszek, hanem mondjuk 56, de nem tudom, hogy ez mégis mit számít. Nem a testméret határozza meg, hogy az ember nagy étkezéseket szeret-e tartani s 1,5 kiló még nem akkora térfogat, hogy ne férjen el egy kisebb, de enni tudó ember gyomrában.

Ami a fő kérdést illeti, nem hiszem, hogy a nyers keményítő emészthetősége jó lenne... Azonkívül pocsék ízű, de ugye ez emberfüggő. Valamiért a zabot sokan eszik nyersen, nem tudom, abban mi a különleges, de búzát, rizst, krumplit nyersen enni elég durva, bár a babnál még mindig jobb, mivel az még mérgező is nyersen. De nem kell sokkolni a szervezetet nyers keményítővel. Bizonyára rosszabbul is hasznosul, de erről még nem olvastam adatokat, érdekes lehet.

2016. aug. 30. 20:37
 23/25 anonim ***** válasza:
Herold, milyen arányban adsz vizet a rizshez? Nekem valahogy 300g undorítóan sok szokott lenni a tiédhez képest. :D
2016. aug. 30. 23:04
 24/25 anonim ***** válasza:
Jezusom, Herold te kifőzve méred? :D egy óra múlva csinálok 300 gramm rizst, lefenykepezem es feltöltom hogy az hogy néz ki (3x annyi mint a tied)
2016. aug. 31. 08:55
 25/25 anonim ***** válasza:
Hogy mérném kifözve, ez kajak annyi
2016. aug. 31. 17:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!