Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » SMR hengerrel valakinek van-e...

Liliom119 kérdése:

SMR hengerrel valakinek van-e valamilyen tapasztalata, például milyen gyakorian használjam, edzés előtt vagy után, és hengerezés időtartama mennyi legyen? 19/L

Figyelt kérdés

2016. aug. 20. 21:30
1 2
 11/18 mannnocska ***** válasza:

Én hasznosnak tartom, más kérdés, hogy ember legyen a talpán aki tolja is. Iszony fájdalmas tud lenni. Persze ha rendszeresen csinálja az ember akkor oldódik.

Lényeg, hogy nem görgetni kell mint egy kisaftót, hanem keresel egy gócpontot, és ottmaradsz. Onnan ismered meg a gócpontot, hogy mocskosmód fáj. Rajta maradsz, szuszogsz amíg elmúlik a fájdalom, és haladsz tovább.

Rajtad áll hogy mennyit hengerezel, eleinte hogy egy normálisabb lazább izomzatot elérj elég sok kell. fél-1 óra ilyenkor nem számít soknak.

Akár naponta mehet, nem lényeg hogy edzés előtt / után.

Kb ennyit tudok elmondani a témáról, de elég sok infó fent van amúgy neten.

2016. okt. 24. 13:32
 12/18 anonim ***** válasza:
0%

Inkább fordulj egy igazi képzett masszőrhöz, mint pl. én. Az avatott kezet semmilyen segédeszköz nem pótolja!

Egyébként meg ha van ennek a tárgynak bármilyen érdemi masszázshatása, akkor nem gondolnám, hogy edzés előtt kell használni, mint ahogy masszírozni sem szoktunk közvetlenül verseny előtt, mert az többet árt, mint használ. Inkább néhány nappal a verseny előtt. Utána ami belefér.

2016. okt. 24. 13:35
 13/18 anonim ***** válasza:
52%

Egyébként mindenkinek ajánlom, aki ilyen dolgot akar mégis használni, hogy legalább néhányszor menjen el igazi masszőrhöz, és a kezelés közben vagy előtt-után beszélgessen is vele egy kicsit. Akkor tudni fogja, hogy nem mindegy, mikor masszírozunk, nem mindegy, hogyan. Főleg nem mindegy, hogy edzés előtt vagy után. Érteni fogja, hogy a véraláfutás nem normális dolog, és aki a véraláfutásig masszírozott valamit, az kutyául elrontotta. (Köpölyözés során fordulhat elő "üzeni" véraláfutás, azt meg a narancsbőr elleni masszázsnál csináljuk. Izomlazító kezelés során nem.) Azt is érteni fogja, hogy mennyire nem hatékony egy ponton addig nyuvasztani valamit, amíg a csövön kifér. Egy képzett masszőr sosem tenne ilyet, hogy egy pontot addig kezel, amíg leesel az ágyról a fájdalomtól vagy véraláfutásod lesz, hanem inkább többször visszatér rá, és közben hagyja a vendéget levegőhöz jutni.

Aminek hatása van, annak mellékhatása és kockázata is van. Ha valamivel egyáltalán el lehet érni pozitív hatást, azzal kárt is lehet okozni. Ez egy alapelv a gyógyításban. A masszázsnak vannak abszolút és relatív ellenjavallatai, hogy kit és mikor nem szabad masszírozni. Ezekkel akkor is jó tisztában lenni, ha valaki magát akarja masszírozni valamilyen segédeszközzel, különben magában tehet kárt. Nagyon fontos, hogy az eszköz nem tudja a szabályokat, ahogyan használni lehet, az eszközt csak eladják.

A hozzászólásokból az látszik, hogy sokszor vak vezet világtalant alapon megy a tanácsadás, pedig a saját szervezetetek működését akarjátok befolyásolni.

Azért gondolom, hogy hasznos legalább párszor elmenni igazi masszőrhöz, mert akkor megtudjátok, milyen az igazi masszázs, és van mihez viszonyítani, meg lehet próbálni azt az élményt reprodukálni a hengerrel.

Egyébként nem vagyok sznob, és nem gondolom, hogy a közönséges frissítő masszázs (egy bizonyos szint alatt) a beavatottak szent és titkos tudása lenne. Én bárkit nagyon szívesen megtanítok rá, hogyan tudja a párját, családtagjait megmasszírozni a szabályok betartásával. Vagy akár elhozhatja hozzám a hengerét, és összehasonlíthatjuk a működését a masszázzsal. De azért jó egy kis tudásra szert tenni, ha bele akar avatkozni valaki a saját szervezetének a működésébe.

2016. okt. 24. 14:01
 14/18 mannnocska ***** válasza:
29%

Én ezt azért ilyen formában nem tudom elfogadni.

Egyrészt a masszázs egy élvezeti cikk. Ha nem élvezed, akkor nem mész többet. Ergó nyilván azt fogja mondani hogy csak ő a hozzáértő, csak az ő módszere a király.

Ami mondjuk egy OKJ-s 2hónapos képzéssel elsajátítható, szóval valljuk be az őszintét: sehol nincs. Jó, persze hogy a nagyon szakképzett hozzáértő látszatát akarja majd kelteni, meg nem 1 képzés, hanem ment továbbképzésre és van heti 1 papír mindenről. Ez az egésznek a humbug része, hogy rábízd magad, presztízst építsen magának.

A masszázzsal meg nyilván pozitív élményed van, mert kizárólag erre épül. Lágy zene, kellemes illatok, kedves kiszolgálás, simizés, meg nyomkodás. Ez mind relaxációban segít, és teljesen oké is. Csak az SMR egy kicsit ennél komolyabb szinten van.

A masszázs egy átlagember mozgásszegény, stresszes életmódjának totál elég, és megfelelő. Egy komolyan sportolónak viszont eredmény kell. Lehet riogatni hogy véraláfutás, meg minden, de ez sem erről szól. Valószínűleg a masszőr elmondta minden rossznak, oszt csókolom. Ez maradt a fejben.

A hengerezésnek is megvan a módja, megvan hogy kinek ajánlott, kinek nem, és hogy hogyan kell használni. Erre vannak pár órás tanfolyamok, mert ez nem lehúzásra megy, ez teljesítményre. De mindent megtalálsz róla YT-on, és a neten egyébként.

El lehet menni masszőrhöz is, de soha nem fogja úgy kiszedni a gócokat mint egy henger, ez is fix. Jót tesz a kis lelkecskéknek, de tized olyan hatékony, és kvadrilliószor annyiba kerül.

sporteszköz: smr henger

élvezeti szolgáltatás: masszázs

Egyik se jó vagy rossz, jobb vagy rosszabb. Másra való, más a cél. Az étel az éhséget csillapítja, a víz a szomjad.

2016. okt. 24. 15:11
 15/18 anonim ***** válasza:
52%

Ahogy látom, nem sok fogalmad van a masszázsról, vagy csak valamilyen konkrét formájával találkoztál. Nyilván az élsportolók is butaságból tartanak masszőrt... Amit viszont a hatékonyságról mondasz, az végképp semmilyen tényismereten nem alapul.

A masszázsnak van élvezeti formája is, de én nem arról beszéltem.

Az OKJ tanfolyam nem két hónap. Az a komoly tudás. Vannak ezzel szemben pár hétvégés vagy hónapos frissítő masszőri tanfolyamok, ott valóban nem lehet olyan komoly tudásra szert tenni. Ez jól összemosódik a te fejedben.

Ha figyelmesen elolvasod, én nem szóltam be a hengerre; te szóltál be a szaktudásra. A véleményedhez természetesen jogod van. Akár ahhoz is, hogy a világ összes képzését humbugnak és lehúzásnak állítsd be, és ezt terjeszd az interneten. Aztán mindenki eldönti, hogy érdemes-e komolyan venni.

2016. okt. 24. 15:26
 16/18 anonim ***** válasza:

Habár a fenti hosszabb írásom nem erről szólt, de azért apróságok:

Az OKJ-s tanfolyam két év (régebben egy év).

Ha elmész masszőrhöz, és relaxáló masszázst kérsz, akkor relaxáló masszázst kapsz. Ha a sportmasszázst kérsz, akkor sportmasszázst kapsz. Ha azt hiányolod, hogy fájjon, mert ebben hiszel, akkor fájni fog. Ha azért nem ajánlod senkinek a sportmasszázst, mert te már voltál relaxáló masszázson, akkor nem biztos, hogy helyes a következtetésed.

Azonban a fenti írásom valami egész másról szólt, nem erről.

2016. okt. 24. 15:40
 17/18 mannnocska ***** válasza:
47%

Evvan kicsi szivem.

Vannak masszőrök, meg vannak sportmasszőrök.

Mond ki hogy masszőr, az emberek 99%-a mire fog gondolni? Amit én is írtam. Ha nem helyesen fogalmazol, ne rám haragudj.

2016. okt. 24. 15:45
 18/18 anonim ***** válasza:

Úgy látom az előző kommentelő nincs igazán tisztában az SMH henger fogalmával. Google it please! Ez nem masszírozó eszköz, izompólyákat lazít.

Nyilván nem arra való és nem is hasonlítható össze egy fél-egy órás hát masszázzsal.

2016. okt. 25. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!