Teljes test edzésben segítene valaki, akinek van személyes tapasztalata?
9 éve járok edzeni, nagyrészt állandóan, natural vagyok, férfi. A méreteim és a használt súlyok lényegtelenek, a széria mindenből már eléggé a 100 felett van, egyébként 179/81 vagyok, az átlagnál szálkásabban.
Jelenleg 3 hetes edzéstervem van, teljesen bevált. Két hét hagyományos 3x10 standard, totálisan intenzitásra és "tömegre" edzés, a harmadik héten pedig erőemelő edzéshét van, X<5 súlyok, több pihenő, más technika.
Negyedik hétre gondoltam, hogy teljes testes hetet beiktatnék, de egyrészt nem értek hozzá.
1, nem szeretnék túledzett lenni tőle.
2, aluledzett sem. Nem tudom, hogy ennyi idő (9év) után érne egyáltalán valamit a teljes test edzése vagy a testemnek ez már kevés?
Ha nekem is jól jönne egy ilyen edzés, akkor tudnátok segíteni az összeállításban? Link is elég. Kezdő teljes test edzést próbáltam, alig érzek valamit az izmaimban tőle, hiába a saját súlyaimmal csináltam. Haladóban pedig nem találok.
Heti 2 edzésre gondoltam.
4-5 sorozattal minden gyakorlatot és semmi izoláció?
Mondjuk így a váll az totál kimaradna. Csak egy példa.
Pont hogy haladó szinten érdemes így csinálni, mikor már tudsz edzeni. Ez alatt azt értem, hogy nem 5-6 gyakorlatból meg gyakorlatonként 4-5 sorozatból áll egy mell vagy hát edzésed, hanem kialakult egy olyan agy-izom kapcsolat hogy 2 alap és egy kiegészítő gyakorlattal ki tudod csinálni az adott izomcsoportot. Ez nem jelent többet 10-12 sorozatnál, a nagyobbaknál talán 12-14.
Valamint a 2 edzés kevés lesz. Ez biztos. Legalább 3, de 9 év edzésmúlttal 4 is mehet. Sőt egy 5. edzés is belefér hét végén saját testsúllyal átmozgatás gyanánt. Privátban küldök egy haladó egész testes edzést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!