Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A tojás sárgája tartalmaz...

A tojás sárgája tartalmaz fehérjét?

Figyelt kérdés
Furán hangzik tudom. Nemrég kezdtem el edzeni és azt mondták egyek sok tojást. De mások meg azt hogy csak a fehérjét mert abból többet tudsz megenni így több fehérjét tudok egy étkezéssel bevinni. Meg 1 közepes méretű tojás fehérje hány gramm fejérjét tartalmaz? Jah, és ezt rántottának enném. Ha ez számít valamit.

2016. júl. 23. 12:55
 1/9 anonim ***** válasza:
Egy tojás 6 g feherjet tartalmaz, 3 g feherjeben 3g sargajaban
2016. júl. 23. 13:00
 2/9 Klanwarrior ***** válasza:

Egy átlagos tojássárgája 3,5 fehérjét, 5,8g zsírt és 0,8g CH-t tartalmaz. A fehérje meg 3g fehérjét, kb 0 zsírt és kb 0 CH-t :D

Ha rántottának csinálod meg, akkor bizony elég sok zsír/olaj megy bele, én nem ajánlom.

2016. júl. 23. 13:01
 3/9 Cortez70 ***** válasza:
86%
Kb a fele abban van. Én megeszem a sárgáját is.
2016. júl. 23. 13:04
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
A sárgájában is van fehérje csak épp ha az egész napi fehérjeszükségletedet tojásból fedezed akkor jó sok zsírt is beviszel(a sárgájában sok zsír van). Annyi sárgáját tegyél a fehérjéhez ami belefér a napi zsírbevitelednek. De egy rendes étrend kéne inkább..
2016. júl. 23. 13:05
 5/9 anonim ***** válasza:

Azért szokták mondani, hogy a fehérjét edd a sárgáját meg ne / ne annyit mert a sárgájában rengeteg zsír van. Szerintem tömegeléskor nem érdemes kiszedni a sárgáját, csak dobod ki a pénzt az ablakon.

Diétánál már el lehet gondolkodni rajta, de azért venni egy tojást, hogy a fele proteint kidobd belőle pazarlás, akkor már inkább sovány hús.

2016. júl. 23. 13:45
 6/9 anonim ***** válasza:
Én nem szoktam olajjal enni a rántottát. Nem tudom ti hogy eszitek de én nem olajozom.
2016. júl. 23. 13:49
 7/9 anonim ***** válasza:
vegyél tojásfehérjelét, tojásfehérjerudat, ha nem akarsz a sárgájával bajlódni.
2016. júl. 23. 16:33
 8/9 anonim ***** válasza:

Egyszer készítettem hozzáadott zsír nélküli rántottát, bár akkor inkább főtt tojásnak eszem. Mindenesetre megoldható.

Miért tudnál több fehérjét megenni? A sárgája sokkal kisebb és finomabb s értékesebb is, sokkal könnyebben megeszem azt, bár az a helyzet, hogy a tojás eleve extrém könnyen ehető, nem győzöm visszafogni magam.

Hogy melyik részét edd, az attól függ, hogy mi passzol a makróidba, de nehogy eldobd az értékes sárgáját, vegyél inkább fehérjét főtt rúdban vagy porban vagy egyszerűen egyél mást. Nem kötelező tojást enni s főleg nem kell arra alapozni, ha kicsi a zsírkereted.

2016. júl. 23. 16:38
 9/9 anonim ***** válasza:
Kinek mi. 5 tojásban van ~30 gramm fehérje. Én lendületből előbb eszek meg 2x150 grammos szelet húst, mint 5 tojást. Engem a tojás nagyon eltelít.
2016. júl. 23. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!