A tojás sárgája tartalmaz fehérjét?
Egy átlagos tojássárgája 3,5 fehérjét, 5,8g zsírt és 0,8g CH-t tartalmaz. A fehérje meg 3g fehérjét, kb 0 zsírt és kb 0 CH-t :D
Ha rántottának csinálod meg, akkor bizony elég sok zsír/olaj megy bele, én nem ajánlom.
Azért szokták mondani, hogy a fehérjét edd a sárgáját meg ne / ne annyit mert a sárgájában rengeteg zsír van. Szerintem tömegeléskor nem érdemes kiszedni a sárgáját, csak dobod ki a pénzt az ablakon.
Diétánál már el lehet gondolkodni rajta, de azért venni egy tojást, hogy a fele proteint kidobd belőle pazarlás, akkor már inkább sovány hús.
Egyszer készítettem hozzáadott zsír nélküli rántottát, bár akkor inkább főtt tojásnak eszem. Mindenesetre megoldható.
Miért tudnál több fehérjét megenni? A sárgája sokkal kisebb és finomabb s értékesebb is, sokkal könnyebben megeszem azt, bár az a helyzet, hogy a tojás eleve extrém könnyen ehető, nem győzöm visszafogni magam.
Hogy melyik részét edd, az attól függ, hogy mi passzol a makróidba, de nehogy eldobd az értékes sárgáját, vegyél inkább fehérjét főtt rúdban vagy porban vagy egyszerűen egyél mást. Nem kötelező tojást enni s főleg nem kell arra alapozni, ha kicsi a zsírkereted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!