Farizomra jók az alábbi gyakorlatok, ha minél kerekebb, formásabb popsit szeretnék?
Múltkor a lábtolóval kezdtem,aztán az edzés végén csináltam a guggolás,kitörést. Viszont mikor guggolással,kitöréssel kezdtem, a lábtolót nem tudtam a szokásos súllyal végezni,így kevesebbel csináltam és félek,hogy így nem lesz eredmény. Nem baj,ha a végére marad a guggolás,kitörés?
Illetve,az alábbi 2 elgondolás közül melyik a helyesebb?
Szeretném az egész testem feszesíteni,formásítani,picit fogyni is has-derékról.Tudom,hogy nincs helyi fogyás,de az alábbi étrend + edzésterv meghozza azt,hogy lemegy az a plusz 3 centi,mellette formásodok is?
Bocsi,ha a gépek nevét nem tudom,inkább körülírom,kezdő vagyok még.
Farizom nap 1, 4x12 ismétlés, nehéz súlyokkal
Bemelegítés: 10-15 perc taposás
Combközelítő
A gép,amikor állva oldalra kell emelni a lábat (nem csigával)
Térdelve láb emelés hátra,súlyzót rakva a hajlatba
Combfeszítő
Combhajlító
Guggolás
Kitörés
+ még kétkezes rúddal bicepsz, ill. széles fekvenyomás
Levezetés: 20perc séta futógépen, emelkedőnek felfele
Farizom nap 2
Bemelegítés: 10-15 perc taposás
Combközelítő
Combtávolító
Állva lábemelés oldalra gépen
Lábemelés hátra gépen
Guggolás vagy kitörés
Felhúzás
+ még két kezes rúddal bicepsz, széles fekvenyomás
Kar nap 4x12 -es ismétlés, nagy súllyal
Bemelegítés: bármelyik kardió gépen 10-15 perc
1. kétkezes tricepsz (amikor a súlyzót a hátam mögött engedem le)
2. oldalemelés
3. előre emelés
4. az a gép,amikor egy kábelt húzok magam felé ülve (ez sem a csigán)
5. nyakhoz lehúzás széles fogással ,de hátra
6. kétkezes rúddal bicepsz
7. széles fekvenyomás
8. szűk fekvenyomás
Edzésterv
Hétfő: éhgyomorra reggel,este 40-40 perc kardió + has
Kedd: karizom + has, 30 perc levezetés edzés végén
Szerda: éhgyomorra reggel,este 40-40 perc kardió + has
Csütörtök: farizom 1 + has+ 20 perc levezetés edzés végén
Péntek: pihi
Szombat: farizom 2 + has+ 20 perc levezetés edzés végén
Vasárnap pihi
Étrend:
A rizs nyersen mérve 50 gramm, főzés után elosztom 3 felé.
Reggeli: fehérjeturmix (a tojást nem bírom megenni.. )
Tízórai: 100 g csirkemell + rizs
Ebéd: 150 g csirkemell + rizs
Uzsonna: 50 g csirkemell+ rizs+ zöldség
Vacsora: fehérjeturmix
Illetve, far + karizom napokon + 1 adag fehérje edzés után,a két kardió,illetve pihi napokon nem iszom ehhez még pluszban.
Nagyon köszönöm!
Akkor ezentúl teljes testet fogok edzeni,akkor az alábbiakban jól nézne ki?
Heti 3x teljes test,3x kardió.
A teljes testesnél kezdeném 15 perc bemelegítéssel,30 perc levezetéssel a lábbal,majd kar,végül has.
Lábnál 1-ik alkalommal guggolás, kitörés, súlyzóval térdelve lábemelgetés, a karok,amit írtam (főleg szeretném feszesíteni,mert olyan lagymatag),végén hasizom.
Másik alkalomnál combfeszítő,hajlító,géppel hátrafele lábemelés,géppel oldalra lábemelés,kitörés,felhúzás, majd a szokásos kar,has.
Harmadik alkalomnál pedig combközelítő,távolító ( tudom,hogy ennyi idősen nincs ajánlva,de a belső combom nagyon rossz állapotban van),guggolás,kitörés,aztán kar,has.
Vagy legyen egyféle menetrend 3 alkalommal és nem szükséges váltogatni a gyakorlatokat?!
A teljes testes edzés nem arról szól, hogy mindent bezsúfolunk egy napra. Olvasd el, amit az előbb linkeltem!
Amit te karedzésnek hívsz, abban alig van 2-3 gyakorlat karra. Ha ahhoz hozzáteszel egy guggolást, egy kitörést, és egy hasprést (3-4 sorozattal), már meg is van a teljes testes edzésed. Ugyanis a karnapodban ott a hát, a váll, a mell egyaránt.
Ne egy-két hét alatt akard megváltani a világot! Először hadd szokják az izmok, ízületek, hogy dolgoznak, tanuld meg a gyakorlatokat szabályosan elvégezni.
Ez kell ahhoz, hogy ne sérülj le idejekorán, és ne tedd tropára az ízületeidet!
A.neten kifejezetten átmozgató edzésterveket keress!
Pár hét (4-6) után válthatsz normál teljes testesre, vagy osztottra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!