Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Erőnöveléshez túl kevés izom,...

Erőnöveléshez túl kevés izom, izomnöveléshez túl sok zsír van rajtam. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

23-26% testzsíron vagyok, kezdőként. icf 5x5öt csináltam pár hónapig, de elakadtam. guggolás 60kg+rúd felhúzás 100kg+rúd, fekvenyomás 67.5+rúd.

erősödni nem tudok tovább, valamiért egyszerüen elakadt. nem tudok minden edzésen 2.5kg-t hozzáadni, pedig a számaim nem érték el azokat amiket meghatároztak. úgy gondolom izmot kellene építenem (sokkal kövérebb voltam mikor kezdtem, 37 kgt fogytam de akkor nem edzettem így sok izmot veszítettem, skinnyfat lettem), viszont ha most elkezdek tömegelni akkor iszonyat zsíros leszek.

a céljaim egyébként erőemelő jellegűek, nem kifejezetten testépítés. ötletek?

2016. máj. 26. 17:10
1 2
 11/13 Cortez70 ***** válasza:
Az pedig messze van egy naturál genetikai maxtól. Tudnod kellene fejlődni jó étrenddel és kemény edzéssel.
2016. máj. 26. 19:10
 12/13 anonim ***** válasza:

Hát ahogy olvasom itt pedig szinte tuti, hogy a kajával lesz valami. A makróidat le tudnád írni?

Ezek szerint akkor a guggolásod 80kg-nál tart, ami még tényleg nem sok, így valószínűleg a volumen edzés sem dobna sokat. Ettől még persze megpróbálhatod, ki tudja?

És nem kell százalékot számolnod. Próbáld ki, amit írtam. Guggolsz csak a rúddal 10-et, rápakolsz 5 kilót, guggolsz megint 10-et, majd rápakolsz megint 5 kilót és így tovább, majd elindulsz lefelé. Ezt csináld 3-4 hétig, majd vissza az 5x5-höz és nézd meg, hogy változott-e valami. Másfajta stimulust kap az izomzatod és az idegrendszered is.

És igen, ha kell, akkor akár annak a 80 kilónak is ki kell számolni a 20-30%-át, nem egy olyan hatalmas nagy matek :)

2016. máj. 26. 19:43
 13/13 anonim ***** válasza:
Ott kezdődik a gikszer, hogy nem adod hozzá a rudat. Jót tenne az egódnak is, ha 80 kilót mondanál és nem 60kg+rúd. Változtass a szemléleteden.
2016. máj. 26. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!