Saját testsúly hányszorosával "kéne" végezni ezeket a gyakorlatokat?
Először is:nem akarok erőemelő lenni, és nem is fitness model, a célom annyi, hogy jó fizikumú legyek, eddig eléggé lusta és egészségtelen voltam
szóval 19F vagyok 65(18% testzsir) 1hónapja kezdtem edzeni
a kérdésem az, hogy mi legyen a cél és mennyi időn belül?
ezekből a gyakorlatokból:
-deadlift
-fekvenyomás
-elölguggolás
-guggolás nyak mögött a súllyal
-overhead press( magyarul nemtudom a pontos megnevezést de fej fölé nyomás,gondolom:) )
edzéstervem és étrendem van, és nem csak ezeket csinálom,hanem minden izomcsoportra edzek, csak ezek alapján akarom belőni a célt, és az is érdekel hogy mennyi idő alatt lehetne elérni ezt egy átlagos kezdő szintjéről
előre is köszi
Ezek nem maxok, pár ismétlésre írom: Felhúzás 2,5x testtömeg, fekvenyomás 1,5x ttkg, Guggolás 2x ttkg, Elölguggolni nem szoktam ,de általában az kevesebb, mint a sima guggolás, majd megírja más. Katonai nyomás: 1 x ttkg.
Ez kb 2-3 év, van akinek hamarabb.
Mellről nyomás 1x testsúly
Fekvenyomás 1.5x
Guggolás 2x
Felhúzás 2.5x
Elölguggolás mondjuk 20%-al kevesebbel mint tarkón guggolást.
:D
Én egy ismétléseket írtam, de nyilván milyen szint. Szerintem ez egy kiváló alap erőszint.
"1hónapja kezdtem edzeni
a kérdésem az, hogy mi legyen a cél és mennyi időn belül?
ezekből a gyakorlatokból: "
A célod az legyen, hogy szabályosan tudd végrehajtani őket... ha már most a nagy súlyokra mész, annak extrém eset, de ismerek olyat, aki tolókocsiban végezte...
kedves 7-es, ezt való igaz nem irtam oda:) eddig csak tanulom az edzést igazából:) nagyon nagy mániámmá vált,totál rákattantam, óvatos ember lévén viszont nem ugrok egyből fejest:) ezért nem is tudom most mennyi lenne a maxom, mert még nem is próbáltam
és még valami, ezek mellé az adatok mellé esetleg, hogy szerintetek súly nélküli húzódzkodás mennyi lenne ideális? 4×10 az jónak számitana például?
" szerintetek súly nélküli húzódzkodás mennyi lenne ideális? 4×10 az jónak számitana például?"
kb jó, de sokkal fontosabb gyakorlat a felhúzás, evezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!