Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogyan lehet sérvet kapni ha...

Hogyan lehet sérvet kapni ha kis súlyokkal dolgozom?

Figyelt kérdés

3 éve nem gyúrtam mert fizikai munkám volt és 3 hete újra elkezdtem, viszont sérvgyanús sérülésem van. Egyelőre a doki azt mondta, hogy biztosan nem egy súlyos eset, viszont látszik, hogy ki van dudorodva az hasfalam alul egy helyen és ezért elküldött további vizsgálatokra.

De kérdem én, hogyan lehetséges ez, hiszen nem ugrottam neki egyből azoknak a súlyoknak amikkel valamikor max dolgoztam, úgy kb. harmad akkora súlyokkal kezdtem csupán és fokozatosan, két-három hónap alatt akartam csak elérni a régi maximumot. Hogy lehet sérvet kapni, ha 60 kilóval mellezem, 30 kilóval bicepszezem, hátgépen is max 40-50 kilót húztam le. Szóval egyáltalán nem akkor súlyokat raktam fel, amikkel megszakadnék.

Mindig övet kell hordani?

Ha kiderül, hogy kisebb fajta sérvem van, akkor a gyúrásnak befellegzett egy életre? Meg a fizikai munkának is?

2016. máj. 16. 13:26
 1/4 anonim ***** válasza:
Sérv nem csak súlyemeléstől lehet. Egy köhögés is előhozhatja, ha valaki hajlamos rá mert gyenge a hasfala. Megkell operálni , mert egyre nagyobb és rosszabb lesz.
2016. máj. 16. 13:33
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha nem fogod a hasad gyakorlatok közben úgy könnyű.
2016. máj. 16. 13:56
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem jó ha folyamatosan övet hordasz,hisz gondolj bele,olyan szorosra húzod az övet,hogy benyúlni se tudsz a tested és az öv közé.Kényelmetlen lenne és egészségtelen ha mindvégig hordanád..Én sem dolgozok nagy súllyal,jelenleg 88al szériázok fekve,113kgvel húzok fel 93al guggolok,szerencsére(le is kopogom) nem volt semmiféle panaszom eddig,és ne is legyen. :D Esetleg hasazz,hátha erősödik attól is egy picit,vagy többet guggolj és húzz fel ami eléggé erősíti az egész törzsedet.
2016. máj. 16. 14:59
 4/4 anonim ***** válasza:
Meg mozgass még át egy darabig. Olyan súlyt kellene használni először amivel 15-20 ismétlés megy. Ettől nem kell nehezebb. Ha eltelt a pár hónap átmozgató időszak, akkor mehet 10-12 ismétlés. De inkább várd meg a dokit.
2016. máj. 16. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!