Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Szabad elmelnem a súlyon?

Likebike kérdése:

Szabad elmelnem a súlyon?

Figyelt kérdés

Sziasztok,14 éves vagyok és 6 hónapja kezdtem el edzeni.Étrendem megvan,minden nap beviszek 130 g fehérjét,350 g ch-t,valamint 80 g zsírt.Ezeket szilárd kajákból.Naponta 7 órát alszok.Szerencsére már látszik a fejlődés de lenne 2 kérdésem.Mivel 14 vagyok,sok helyen olvastam hogy még saját testsúlyos edzést csináljon a kérdező.Én 6 honapja edzek de múlt nyáron egy 3 hónapos átmozgatót csináltam hogy hozzászokjak a terheléshez.Es november óta rendesen edzek súlyokkal.Az 1 kérdésem az lenne hogy ha kedvem tartja felmehetek nagyobb súlyokra a koromtól függetlenül?A másik kérdésem az lenne, hogy a bicepsznél hogy lehet kitolni a fáradtságküszöböt?Mert elég hamar elfárad a bicepszem,pedig a hajlításokat egy falhoz támaszkodva csinálom,hogy ne derékből csináljam.A súlyt is visszábbvettem,de valamikor nem tudom megcsinálni az adott ismétlésszámot.Szeretnék ebben is fejlődni.Amúgy mindenre edzek,lábra 12-14 sorozat megy,vádlival együtt és guggolásnál nem csak roggyasztok,lemegyek egészen,tehát a medencém(vagy a csípőm) lejjebb kerül mint a térdem.Előre is köszönöm a segítséget!Ha nég valami kell azt nyugodtan megkérdezhetitek.3-szor edzem egy héten.

14/f,180 cm,70 kg

2016. máj. 9. 10:19
 1/4 A kérdező kommentje:
*emelnem,bocsánat
2016. máj. 9. 10:21
 2/4 anonim ***** válasza:
Emelhetsz, a nagy súlyos guggolás/felhúzás kerülendő, főleg 5 alatti ismétléssel, mert az nagyon terheli az izületeket, úgyhogy csúcsot ne nyomj ezekből még (1-2 ismétléses max).
2016. máj. 9. 11:08
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszod,egyébként 8 ismétlés alá sosem megyek.Csak tudni akartam volna,hogy lehet-e emelni.Felhúzást azt emelem mert nagyon jól esik a hátamnak:)))).De a guggolásnál félek emelni,ezért ott maradok egy adott súlynál.
2016. máj. 9. 11:14
 4/4 A kérdező kommentje:
De a felhúzást is csak 1 kilókkal emelem,mert nem akarok csak azért vagánykodni ilyen korban,hogy később ne járhassak edzeni.A bicepszre még tudsz tanácsot adni?Ott megrekedtem egy súlynál,nem tudok továbblépni.Azt csináltam ennél hogy nyomtam azzal a súllyal aminél vagyok és a legutolsó sorozatnál(3) megy 8 ismétlés,nem 12 és pihenő nelkul,2 kilot emelve folytatom mert nagyon fel akarok menni arra a súlyra.De sajnos csak valamikor sikerul ebbe az emelt súlyba hajlítanom 12-őt:((
2016. máj. 9. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!