Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért kötelező guggolni?

Miért kötelező guggolni?

Figyelt kérdés
szokták mondani hogy milyen gáz ha valaki lábazik, de nem guggol szabad súllyal. ezt valaki fejtse már ki nekem, hogy miért jobb annyival egy sima guggolás, mint egy hackgépes vagy smithmachie-s? nem csinálok simát, mivel egyedül járok edzeni, és nem tudom annyira kitolni a határaimat, viszont egy hack gépbe nyugodtan tolok maxot, mert nem esik rám. továbbá könnyebb szabályosan csinálni, nem kell annyira derékra és egyensúlyra figyelni, igy több erő marad a gyakorlatra. mi ezzel a baj?

2016. máj. 7. 15:32
1 2
 11/19 Cortez70 ***** válasza:
Nem akarlak meggyőzni, mert a te dolgod, hogy mit teszel. Nekem jobb a szabad guggolás és kész. A lábam sem szar, szóval nekem ez elég bizonyíték, hogy ne csak gépeket használjak.:)
2016. máj. 7. 18:54
 12/19 anonim ***** válasza:
45%
Mert muszály.Aki nem guggol az egy kis b zi.Ez az egyik legfontosabb alapgyakorlat.Ha nem tetszik,menj balettozni.Lábedzés nem lábedzés guggolás nélkül.
2016. máj. 7. 20:04
 13/19 A kérdező kommentje:
utolsó: oké, jók az érvek (Y)
2016. máj. 7. 20:07
 14/19 Cortez70 ***** válasza:
Te meg tanulj meg írni. A muszáj az pontos j-vel írandó. :)
2016. máj. 7. 20:07
 15/19 anonim ***** válasza:

#12: Végigolvastad a kérdést? Guggol... :D

Szabad súllyal még én sem merek... De már kacérkodok a gondolattal.

2016. máj. 7. 20:36
 16/19 *Glissade* ***** válasza:

Felőlem akár a fenekedbe a dughatod a rúd egyik felét, a másik felét meg foghatja a partnered és mehettek lovacskázni.

Mindenki úgy edz, ahogyan neki tettszik. :)

2016. máj. 7. 20:54
 17/19 anonim ***** válasza:

Tulajdonképpen megválaszoltad a saját kérdésedet, tőled idézek:

"sokkal kevésbé macerás egy keretes vagy hack. nem kell kiemelni a súlyt, nem megy el a fele energiám azzal hogy hátra kell lépkedni, nem kell azzal bénázni, ha esetleg nem a közepén lennél a rúdnak, továbbá egy durva izomlázzal nem mindig jó érzés fogni a rudat a nyakad mögött (mell vagy váll vagy hát)"

Ezért jobb a szabad súlyos guggolás, pont azért amiért te nem szereted. Ez egy rendkívül összetett gyakorlat, ami nem merül ki hol mi tolásban vagy nyomásban amit a keret vagy gép stabilizál, hanem az egész testedet, egész idegrendszeredet, mozgáskoordinációt masszívan igénybe vevő kihívás. Pont ezért mondják azt hogy bu_i aki nem guggol, mert az általad felsorolt kifogásokon hisztizik. ;)

Nem rosszindulatból írtam, hanem mert tényleg így van.

2016. máj. 8. 20:06
 18/19 anonim ***** válasza:
Hozzáteszem, én nem bu_izok senkit, mélységese alpárinak és primitívnek tartom ezt az ordítsuk együtt guggolás előtt hogy "nem vagyok bu_i", mint oviban a hull a hót karácsony előtt. De ezt is tőled idéztem. :D Te hoztad fel a szót. :D
2016. máj. 8. 20:10
 19/19 anonim ***** válasza:
Plusz, az emberi faj felépítéséből adódóan, ez az a mozgásforma ami legjobban igénybe veszi a lábaidat. Gyermek korban előbb tanulsz meg guggolni, mint állni vagy járni. Nézz meg egy kisgyereket, milyen szépen tud guggolni, talán úgy, ahogy mi soha nem fogunk. Ebből a pozícióból felállni, kihívás. Kiskorodban napi szinten több100 alkalommal megteszed. Felnőtt korban talán hetente egyszer, akkor is teljesen szabálytalanul, fél ismétlést végrehajtva, ha leesik a kulcscsomód az ajtó előtt pl. Evidens, hogy ezt a mozgást követve fejlődik legjobb hatásfokkal az izomerő és az izomtömeg a lábadban. Ha súllyal csinálod, még nagyobb kihívás, minden szempontból, mint ha súly nélkül teszed. Hack gépen bárki tud guggolni, szabad súllyal még a terembe járok 80%-a sem.
2016. máj. 8. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!