Mik a teljes testes edzés alapelvei, amiket kötelező betartani? Illetve mik a saját tapasztalataid?
Ezt neked kell kitapasztalni. Csinalhatsz már létező jó rendszert mint az ICF 5x5, ha már van egy alaperőd akkor ottvan mondjuk a HST
Vagy más edzéstervek.
Igazábol a lenyeg hogy az alapgyakorlatokra epuljon
aztán még adogathatsz hozzá izolacios gyakorlatot attól függően mid van lemaradva.
Nézzél ilyen edzésterveket, vannak lehetőségek. Én sokasokat láttam (3x14 meg efféle, ami nekem nem tetszett, én 12-10-8-at nyomok full kezdőként, nekem ez az ésszerű), Vera írta egyszer, hogy ő növeli az ismétlésszámot s talán a 20-at elérve emel a súlyon. Én azt unnám, de megértem a logikáját, nekem a könnyű után jön az aligbírom emelt súlyú, de ez nekem nagyon bejön :D Néha felmerül bennem, hogy kiírok egy kérdést, de nagyon alapvető, hogy hozzád passzoljon a dolog, ki kell tapasztalni, s nem tuti, hogy a nagykönyvben leírtak hozzák számodra az optimális eredményt. Van, aki szembemegy a tipikus módszerekkel edzésben, táplálkozásban s neki így a jó. Van pár alapdolog (táplálkozásban a fehérje, edzésnél a pihenés fontossága s persze sok más), de nemlehet apróra megmondani, mit hogyan kell csinálni.
Az 1 gyakorlatot sosem fogom betartani, a vállnak több része van, a bicepsz pedig a szívem csücske és semmit nem érzek egy gyakorlattól :D A többire van egy, ha némi talajgyakorlatot nem számítunk (láb, tricepsz. valamit érezzek már másnap :D). Nem is mindig az optimális fejlődés az egyetlen szempont, főleg lusta kezdőnél adni kell a lelkesedésnek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!