Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » A fegyencedzés "kötelező" a...

A fegyencedzés "kötelező" a street workout elkezdéséhez?

Figyelt kérdés
Olvastam a könyvet, de nincs kedvem elkezdeni valamiért.. Ha ezt az edzéstervet követném [link] akkor is fejlődnék, nem? Fegyencedzésbe valamiért nem jönnek be a gyakorlatok(falnál ekvő, meg huzzam magam az ajtónál stb..)

2013. nov. 21. 11:46
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Street workout már létezett, mikor a fegyencedzés még gondolat sem volt, miért lenne kötelező?
2013. nov. 21. 12:49
 2/15 Sinead ***** válasza:
Nem kötelező, de érdemes végigmenni rajta, hogy az izületeid megerősödjenek, és szerezz valamennyi alapot.
2013. nov. 21. 14:45
 3/15 aikiboxer ***** válasza:

A fegyencedzésnek csak annyi a lényege, hogy a gyakorlatokat fokozatosan építi fel, és ebben nagyon jó. De nem kell mindenben vakon követni, sőt elég, ha csak magát a módszert érted meg.

Pl. (ami nincs a fegyencben) tolódzkodás. Ezt is felépítheted progresszíven -- először csak asztal szélének háttal támaszkodva; utána úgy, hogy a lábadat felteszed valahová stb. Mert ha meg tudsz csinálni 3 tolódzkodást pl. most így alapból, abból nagyon nehezen lesz 90. Ha viszont először lájtosan nyomod, és meg tudsz csinálni 3x30-at az asztal szélénél, utána feljebb lépve ugyanezt a kicsit nehezebből, akkor a tolódzkodást egyből 3x20-szal tudod elkezdeni, ami azért nagyon más, mint 3-mal szenvedni.

A teljesen más módszer a GTG, ami meg ugye azt mondja, hogy szuper, akkor ahányszor elmégy a tolódzkodó rúd mellett, nyomj le 3-at, és így meg fogsz erősödni. Mindkettő módszerben van igazság, nekem a fegyences módszer jobban tetszik.

2013. nov. 21. 15:45
 4/15 anonim ***** válasza:
0%

Elhiszem hogy semmi kedved nincs hozzá, ne is csináld, fegyencedzés egy szar úgy ahogy van.

Csináld a street workout gyarkolatokat. A nehezebbeknek ott is vannak rávezető gyakorlataik, amiket meg kell úgyis tanulnod az alapokhoz, fegyencet meg hagyd.

2013. nov. 21. 15:48
 5/15 A kérdező kommentje:
Oké, és amit linkeltem elején edzéstervet az jó lenne vagy keressek mást?
2013. nov. 21. 16:01
 6/15 anonim ***** válasza:
miért szar a fegyenc?
2013. nov. 23. 19:12
 7/15 A kérdező kommentje:
Mert szerintem semmi értelme csinálni pl a húzódzkodás első lépését + a falnál fekvőnek sincs értelme, nem értem minek az első lépéstől kezdeni amikor menne simán a 3.-4.lépés is, de csináld az elejétől..+ nekem valamiért nem jön be..
2013. nov. 23. 19:16
 8/15 aikiboxer ***** válasza:

A falitámaszt, meg a guggolás első lépését (a gyertyát) el lehet felejteni, a húzódzkodás első lépését is (úgy, ahogyan az a könyvben van -- viszont egy kicsit alacsonyabb húzódzkodórúdon már van értelme félig fekvő húzódzkodást csinálni). Közben is ki lehet hagyni lépéseket, ha nem tetszik -- pl. én a hídból átugrottam két lépést, mert kényelmetlen volt stb. Azt a fegyenc könyv se állítja, hogy MINDENT csak pontosan úgy szabad csinálni, ahogyan le van írva.

Különben a "street workout" alapgyakorlatainál is ugyanezzel kell megküzdened, hogy magadnak kell kitalálnod, magadhoz kell alakítanod.

2013. nov. 23. 19:29
 9/15 anonim válasza:
Kétlem, hogy az általad linkeltet meg tudnád csinálni. Már a legelején a húzódzkodásnál elakadnál, próbáld csak ki.
2013. nov. 24. 01:32
 10/15 A kérdező kommentje:
Csak a lábemelés nem megy, többiböl megy 3sorozat aztán a 4. sorozatot nem bírom már.. a lábemelésnél meg egyet bírok csak.
2013. nov. 24. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!