Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ha heti 4 x 45 perc edzés...

Ha heti 4 x 45 perc edzés plusz egy kocogás épp elég nekem mint haladó testépítőnek, akkor a heti 5 kötelező tornaóra az iskolákban mennyire leterhelő egy olyan gyereknek aki szinte biztosan nem táplálkozik megfelelően? Nem okoz ez így több kárt?

Figyelt kérdés

Folyamatos stressznek van kitéve a szervezetük és mivel többségében nem kapják meg a megfelelő mennyiségü jó minőségü szénhidrátot, fehérjét és zsírt, így ez nem is fog változni. Persze vannak kivételesen erős egyének mindenhol akik még ígyis bírják, sőt, jól is teljesítenek, de nem ez a jellemző. Én haladó testépítő vagyok. Jelenleg elég sokat bírok. 15 kilóétert szoktam kocogni hetente egszer és ezen felül négy alkalommal edzek különböző izomcsoportokat. Viszont néha érzem, hogy ha nem eszem meg a teljes napi adagomat, akkor eléggé megterhelő tud számomra is lenni ez a heti 5 napi mozgás.

Ehhez viszonyítva képzeljetek el egy olyan gyereket, aki szinte biztos nem fogyaszt elég fehérjét /zsírt/ szénhidrátot.... neki mennyire lehet megterhelő? Mekkora stressz érhet egy ilyen szervezetet? Értem hogy kell a mozgás, de akkor nem kéne biztosítaniuk az ehhez szükséges tápanyagokat, ha már kötelezővé és osztályozhatóvá tették eme tevékenységet? Megjegyzem az osztályzásal nem is értek egyet.

2016. jan. 11. 18:13
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem egyáltalán nem megterhelő, azért a tornaóra nem egy kemény súlyzós edzés, a legtöbb helyen pár perc futás, ami nem egy nagy tempó, kis gimnasztika, majd a kötelező anyag, ami szintén nem kemény, plusz az órák felén játékok.
2016. jan. 11. 18:24
 2/5 Cortez70 ***** válasza:
Nem tudom, hogy most milyen egy tornaóra de régen nullasemmilófas volt.
2016. jan. 11. 18:39
 3/5 anonim ***** válasza:
Most is nullasemmilof.sz.
2016. jan. 11. 20:04
 4/5 Cortez70 ***** válasza:
:)
2016. jan. 11. 20:08
 5/5 anonim ***** válasza:
tornaórához nem kell külön kaja :DDD jóhogy nem étrendet akarsz összeállítani tornaórára. Am meg 1 óra futás kéne minden nap, nem lenne ennyi nyápic gyerek. Aztán még mehet súlyzni, meg edzeni mást is aki akar.
2016. jan. 11. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!