Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Jó ez az intervallum edzés?

Jó ez az intervallum edzés?

Figyelt kérdés

Kis bemelegítés, fél perc helyben sprint (Teljes lendülettel térd magasra.), majd másfél perc pihenő.

Ezt ismétlem 6-8x. A pulzus 160-180 végig, szóval nem kevés, a végére teljesen bedurran a vádlim és hátsócombom.

Jó ez így? Heti 3x megy, mellette 4x súlyzós edzés és diétás étrend természetesen.

2016. ápr. 1. 20:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
64%
Attól függ, hogy mi számít pihenőnek. Ha pl. leülsz, értelmetlen.
2016. ápr. 1. 20:26
 2/14 anonim ***** válasza:
53%
#1: Pont ezt akartam kérdezni...
2016. ápr. 1. 20:26
 3/14 A kérdező kommentje:
Mi értelmetlen? Fél percig kihajtom magam, aztán másfél percig kb állni bírok csak.. Aztán megint fél perc. A lényeg az, hogy felpörgessem az anyagcserémet, a másfél perc alatt jó, ha 20-at csökken a pulzusom. 15 percig tart az egész.
2016. ápr. 1. 20:27
 4/14 Cortez70 ***** válasza:
86%
Ez nem intervallum így. Intervallumnál nincs leállás csak kisebb intenzitás a gyengébb szakaszon.
2016. ápr. 1. 20:29
 5/14 A kérdező kommentje:
Sétálni nyilván bírok, de itthon csinálom, így max kis mozgást tudok ülés/állás helyett, de nem vagyok valami fitt, fél éve nem mozogtam semmit súlyzós edzésen kívül, így ez is kemény. Régen 1-1 perces szakaszokat nyomtam sprint/séta váltásban.
2016. ápr. 1. 20:31
 6/14 Cortez70 ***** válasza:
Majd belejössz.
2016. ápr. 1. 20:33
 7/14 A kérdező kommentje:
Persze, csak azért túlzásnak érzem azt, hogy értelmetlen lenne így, ahogy most bírom, mert pihenőben kb nem is mozgok, de nem is bírnám, max a lassú sétát.
2016. ápr. 1. 20:34
 8/14 anonim ***** válasza:
6x30másodperc hiába "kihajtás", akkor is csak összesen 3 perc mozgás volt. Ennyi erővel elsprintelhetnél az utca végéig meg vissza, az is ennyi volt. Hidd el, ezért kár pocsékolnod az idődet.
2016. ápr. 1. 20:45
 9/14 A kérdező kommentje:
160+ a pulzusom 15 percig, majd utána is pörög egy ideig. Ha a fél percen kívül sétálok a pihenőben, az miben változtat?
2016. ápr. 1. 20:49
 10/14 A kérdező kommentje:
(Nagy intenzitású) Intervallum edzés: Lényegében minden olyan formájú aktivitás, amely során egy magasabb intenzitású (mondjuk 30-60 mp teljes erőbedobású) szakasz váltakozik egy alacsonyabb intenzitású pihenő szakasszal. Ez utóbbi lehet teljesen passzív (pl. leülés), de aktív is (mozgás alacsony erőfeszítéssel)....
2016. ápr. 1. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!