Fitness diétázók, testépítők, ti nem unjátok még ezt?
Ti nem unjátok még a megjegyzéseket az étrendetekre vonatkozóan?
Az egyik barátom apja orvos, akinek a barátom folyamatosan az étrendemről beszél. Tisztán étkezem, csirkét, pulykát, halat eszem rizzsel, zöldségekkel, zabbal, tojással. Ezen felül ott vannak a tápkieg-ek (fehérje, aminosavak, multivitamin).
Na, most az orvos azt mondta, hogy a kókuszzsírtól el fogok hízni, kb. lehülyézett érte és azt mondta, a vesém és a májam is hamarosan tönkremegy.
Közben a barátom eszi a sok sz@rt, akár az egész családja és mindenkinek van valami betegsége (koleszterin, vesebetegség, szívbetegség, érrendszeri betegség).
Ennek ellenére folyamatosan kapom a megjegyzéseket, hogy nem elég változats az étrendem, túl sok fehérjét fogyasztok, le fog állni a vesém, nem félek-e stb.
Unom már, de nem akarom megbántani sem, mert tudom, hogy nem akar rosszat nekem.
Ti visszaszóltok azért vagy már elengeditek a fületek mellett az ilyeneket?
Fel kéne fogni, hogy egy átlag orvos semmivel sem tud többet az egészségről, mint egy átlag ember (aki nem orvos).
Az orvos rengeteget tud a betegségekről, azok kezeléséről, a gyógyszerekről, az akut esetek megoldásáról/javításáról, az életmentésről, stb.
Az orvosok semmivel sem egészségesebbek, mint az átlag ember, nem élnek tovább, nem gyötri őket kevesebb betegség, stb.
Egyetlen ember csoportnál lehet kimutatni, hogy egészségesebb az átlagnál és tovább él, ezek a rendszeresen sportoló emberek, akik odafigyelnek az étkezésre, saját magukon kitapasztalták, hogy saját maguknak mely ételek a megfelelők és melyektől vannak rosszul, ill. híznak.
Nem unom, mivel soha senkit nem zavart az étrendem (max. értetlen volt, de azt is ritkán). A családom s a párom családja is normális, egyetlen rossz szó nem volt soha, sőt a párom anyja még azt is bírja, hogy elég óvatosan s nem akármit eszem nála s viszek saját ételt (így is kilengés ott lennem, mert nekem rajtam kívül senki nem tud főzni teljesen megfelelően. nem úgy eszem, mint a testépítők zöme).
Az orvosod nem ért hozzá, csak nagy megmondóember. Nem ritka az ilyen, sajna, ne foglalkozz vele. Amit csinálsz, az már bizonyított, rengeteg embernél, s a test szeret hamar visszajelezni rossz táplálkozásnál (legalábbis jobbaknál), így bizonyára éreznéd, ha valamit igazán rosszul csinálnál.
Teljesen normálisan látod, hogy igen, ha ipari hulladékot eszik valaki s zsírt cukorral, az korrekt, de ha te ilyen "aberráltan" táplálkozol, ahogy, akkor biztos beteg leszel :D Ez annyira nevetséges...
Nos, ha beszólna valaki, s épp ráérnék (mert kedvem mindig van), akkor tartanék egy csinos kiselőadást a táplálkozásról, illetve ha nem nézem ki belőle, hogy felfogja vagy olyanom lenne, akkor felhoznám az étkezésem számára legfelháborítóbb, legextrább elemeit és az orra alá dörgölném, láthatóan elégedetten. Neked nehezebb, mert te normális ételeket eszel, nem is igazán értem, mi a bajuk vele, de komolyan.
Ha az orvosnak a kókuszzsír se jó (amiből tuti nem eszel rengeteget), akkor mégis mi? Szerintem az ilyeneknek mindig nyuszika leszel, tökmindegy, van-e rajtad sapka. Úgyhogy ne foglalkozz velük, csak csináld, ahogy kell.
Tibi bácsinak üzenem: tessék békén hagyni ezt a fiút. Sokkal egészségesebben él, mint a kortársai. Odafigyel az étrendjére. És lehet, hogy a teljes jószándékkal tesz megjegyzéseket, de ő nem az Ön fia. (Bár a hozzászólásából egy kis (?) rosszindulat is átjött). Tessék inkább a saját és családja egészségére vigyázni, ha tényleg ennyi civilizációs betegséggel küszködnek.
A kérdezőnek üzenem: Folytasd tovább ezt az étrendet, ez a mediterrán étrendhez nagyon hasonló, ami köztudottan nagyon egészséges. És engedd el a füled mellett a megjegyzéseket.
Egyètek csak a sok finom szkàjtek nutrèsön, fehèrjêt, meg a csirke rizst, mert attòl ku.r.v.a egèzsègesek lesztek....
Meg 55-ös kèz kell, mert az a menô,
Nem egy kèt koksz matyit làttam aki öt perc intenzîv kardiò utàn fèl òràig levegôèrt közködött,
Nem termi futòpad, meg lèpcsôzôgèp meg hasonlò, szarsàgok..
Na mindegy ti egy mèdia àltal sikeresen felèpîtett, groteszk vilàgban èltek,ahol az agyhalàl a lènyeg, meg a csirke rizs meg valami marketing
fehèrje...
"Egyètek csak a sok finom szkàjtek nutrèsön, fehèrjêt, meg a csirke rizst, mert attòl ku.r.v.a egèzsègesek lesztek....
Meg 55-ös kèz kell, mert az a menô,
Nem egy kèt koksz matyit làttam aki öt perc intenzîv kardiò utàn fèl òràig levegôèrt közködött, "
Kemény, amikor valaki három mondatba, három különböző témát is belesűrít. Jól megmondtad.
Én most lesüllyedek:
Nem egy két sz*rtestű,nulla egészségű kardiómatyit láttam már, aki öt perc intenzív súlyzós edzés után fél óráig sírt, hogy neki mindene fáj.
:DD
HIIT-t futok, nem esek össze 5 perc után, a szívem erős, a szuperszetteket remekül bírom, a pulzusom stabil, normál értékben van, az erőlétem magas, érzem, hogy kicsattanok az erőtől, érzem, hogy egészséges vagyok. :)
Mióta aminosavakat fogyasztok pluszba még a bőröm is sokkal szebb lett, meg a hajam is. 15-ös, szívből ajánlom ezeket neked is, akkor talán nem lennél egy beszűkült kis nyeszlett satnyatestű, akit bánt, hogy egyesek jobban néznek ki nála. ;)
Egyébként azt tudom, hogy az étrendem jó, hiszen látszik és érzem is. Csak az zavar, amikor valaki olyan beszél, akit nem akarok megbántani, pedig vissza tudnék vágni. Modnom, nem rossz indulatból mondja, csak tudatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!