Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Érdemes lenne-e már most övet...

Érdemes lenne-e már most övet + térdbandázst használnom?

Figyelt kérdés
Sajnos korábbi sportolói multamból kifolyólag nem éppen erősek az ízületeim. Néha lábedzés után napokig szokott fájni a derekam meg a térdeim. Nagyon odafigyelek a szabályosságra (pl.guggolásnál ne egyenes hát) edzőpartnerem is van, 90 kg a szériasúly guggolásnál. Több mint egy éve edzek. Segítőkész válaszokat előre is köszönöm.
2016. márc. 26. 20:28
 1/6 A kérdező kommentje:
*guggolásnál egyenes hát. 😃
2016. márc. 26. 20:37
 2/6 Kisboltos ***** válasza:

Ez nekem is gond volt régebben. Aztán elkezdtem keményen edzetni a gerincet merevítő izmokat is, illetve visszább vettem a súlyokból, és inkább többet csináltam. Ajánlom neked is. Vedd vissza úgy 60-70-re és csinálj 15-20+ szériákat.

Amíg nem tanulsz meg rendesen guggolni, anélkül, hogy megfájdulna a hátad, addig felejtsd el az övet.

Hiába csinálod szabályosan, ha nem bírja a hátad, derekad, addig csak ártasz magadnak.

2016. márc. 26. 21:31
 3/6 A kérdező kommentje:
Ezt megfogadom, köszi :)
2016. márc. 26. 21:53
 4/6 anonim ***** válasza:
Akkor nem szabályos. Övet semmiképp, és térdbandázst se mert ez az az eset amikor hamis biztonságérzetet ad és lesérülhetsz hosszú távon. Ahogy az első írta, vedd vissza a súlyt és menj mélyebbre, szabályosabban. Ha megtanultad és már megy rendesen akkor menj feljebb. :)
2016. márc. 27. 07:51
 5/6 anonim ***** válasza:
Felhúzást csinálsz? Én miután felhúzásban magamhoz képest megerősödtem, azóta tudok guggolni is úgy hogy nem érzem másnap derékban vagy térdben.
2016. márc. 27. 12:41
 6/6 A kérdező kommentje:
Csak hébe-hóba szoktam felhúzni, de akkor beiktatom azt is. Köszönöm a hasznos válaszokat!
2016. márc. 27. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!