Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Izom építés, fogyás?

Izom építés, fogyás?

Figyelt kérdés
Csak nemrég kezdtem el eljárni rendszeresen edzeni, a cél az volna, hogy a rajtam lévő kb 7-8 kilótól megszabaduljak, de inkább hgy izmot építsek helyette. Az első héten még éreztem is nap-mint nap, hogy dolgoztam azelőtt, de mostanra valahogy már nem visel meg annyira. Súlyzós guggolás, súlyemelés hátra lábbal, súlyeltolás lábal, felülések, TRX gyakorlatok hasra, plank, és még karra két súlyzózós edzés, amiket most csinálok nap-mint nap. A kérdésem, hogy mikor emeljek és mit? Az ismétléseket, ami most 4x12, vagy a súlyokat emeljem, hogy újra érezzem, hogy tettem valamit? Látni látom egyébként, csak hiányzik az érzés.

2016. márc. 24. 11:27
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Egy normális edzésterv kéne, már is nem bírnál minden nap edzeni. Az elején bármit csinálsz hatással lesz a testedre, mivel edzetlen, de ez az összevissza gyakorlarozgatás baba súlyokkal már keves lesz, ha eredményt akarsz. Egyszerre fogyni és izmot építeni pedig csak az elején lehet, egy rövid ideig.
2016. márc. 24. 11:32
 2/4 anonim ***** válasza:

Nyilván emelj valamit, ha túl könnyű, nézz utána és tapasztald ki, hogy mi a megfelelő ismétlésszám-tartomány neked, s ha azon túl kéne menned, akkor nyilván súlyt kell emelni. Én mindig csak a súlyt emelem, bár én igyekszem bukásig edzeni, ha van hozzá lelkierőm :D Szóval nálam nem kötött az ismétlésszám s ha mégis, akkor is félpiramis. Sokféle módszer van, fejleszd ki a sajátodat.

Ha könnyű, miért nem emeltél súlyt, nem is értem. Amúgy mekkora súlyokat használsz? Ez mindig érdekelt, hogy másoknál hogy van, főleg az elején.

De nem edzünk mindennap... Nekem heti 3 teljes testes edzés van, semmit sem kihagyva, egyelőre tudok regenerálódni. Másnap minimum érzem a vállamat, hátamat, tricepszemet, elvégre leterhelem őket, nem játszadozom, ha nincs is sok sorozat.

2016. márc. 24. 13:12
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha könnyen megy a 4x12 ismétlés, akkor a súlyokon emelj annyit, hogy 3x12 ismétlésnél az utolsó néhányat már épphogy meg tudd csinálni.
2016. márc. 24. 13:25
 4/4 A kérdező kommentje:
Emeltem mar es epp hogy meg birom emelni most. Maradva a peldanal, most emelek rud+7,5-7,5kg-ot. A 10-10et probaltam, de nem mertem le is venni, mert alig birtam. A 7,5-el is nagyon nehez egyelore. Labnal is, nem egyforman vannak a sulyok a gepeken, de 36-40kilo kornyeken megy. Faj a vegere mar nagyon, meg ugy erzem nem birom kinyomni/megemelni az utolso korben, de megcsinalom es nem annyira erzem masnap megsem. Holnap megprobalom nagyobbakkal!
2016. márc. 25. 07:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!