Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Fekvenyomás, Működik ez így,...

Fekvenyomás, Működik ez így, van értelme, meddig?

Figyelt kérdés

Hali.Remélem mindenki érdeklődését felkeltette a kérdés címe.

A kérdésem a következő lenne:

Mivel a fekvenyomás gyilkolja a vállízületet,ezért többen is (pl Kathi Béla) úgy nyom,hogy nem engedi le teljesen.

Mennyivel kell mell felett megállítani,ez milyen izmot kapcsol ki a munkából,és kb hány % ban?

Ha így nyomok,hogy marad még hely a mellem,és a rud között,akkor nagyobb súlyt fogok tudni használni,de a kérdés,hogy így is dolgozik a mellem?

válaszokat előre is köszönöm.minden választ értékelek.

2016. márc. 12. 10:59
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
A segget szerintem nem kell felemelni, én hidalva nyomok, lapockát összehúzom, csukló egyenes, váll tokban van, könyököt nem nyújtom ki teljesen. És a mellbimbó alá engedem le.
2016. márc. 12. 14:23
 12/20 A kérdező kommentje:
10/11.koszonom szepen.eddig az egyetlen teljesen hasznos valasz.nen tudom hogy nem talaltam ra eddig erre a cikkre.a tobbieknek:azert irtam a kerdestmerr amit kerdeztem,arra nem tudom a valaszt.azonban azt ne akarjatok megmagyarazni nekem,h faj e a vallam,vagy sem.ezt talan en tudom jobban.valaki a kersesre is valaszoljon.koszonom.(szinte mindenki zold et kapott.
2016. márc. 12. 17:09
 13/20 A kérdező kommentje:
Sowilo nak pedig koszonom a linket,de sajnos nem ertek belile egy szot se.
2016. márc. 12. 17:11
 14/20 Sowilo ***** válasza:
52%

Az a lényeg, hogy meg kell tanulnod az erőemelő technikát, főleg a hidalásra kell nagy figyelmet fordítanod. Néhányan azt fogják mondani, hogy az meg a derekadnak rossz, de ők fizikából és biológiából is megbuktak általánosban, ne hallgass rájuk.

Ha csak fekszel a padon, és a tested 90 fokos szöget zár be a felkaroddal nyomás közben, akkor a vállízületed rossz helyzetbe kerül, ezért fáj, és ezért fog megsérülni. A hidalással ezt a szöget csökkented.

Ha nagyon helyettesíteni akarod, akkor egykezes nyomás helyett inkább tolódzkodj súllyal, sokkal többet érsz el vele.

2016. márc. 12. 21:03
 15/20 anonim ***** válasza:
Leírtad a lényeget.A hidalás az erőemelők kenyere.Mert a súly nagysága a fontos.De ha testépítő vagy akkor nem ez az elsődleges.Hanem az,hogy a mellizom teljes részét tudd fejleszteni.A hidalás erre épp nem megfelelő.
2016. márc. 13. 10:30
 16/20 Sowilo ***** válasza:
52%

# 15

A fekvenyomás egy erőgyakorlat, aminek van egy szabályos kivitelezése. Ha nincs benne az egész felsőtested, nem szabályos. Ha nem hidalsz, nem szabályos, és még a válladat is tönkreteszi.

Aki kizárólag a mellizmát akarja dolgoztatni, az ne fekvenyomjon, hanem használjon kizárólag gépeket és izolációs gyakorlatokat. Ezek valók arra, hogy csak egy izmot dolgoztass meg vele. A fekvenyomás erre kifejezetten szar, időpazarlás.

Halkan jegyzem meg, hogy a naturál testépítésben nagyon fontos az erőfejlesztés, ha 1-2 évnél tovább szeretnél fejlődni, tehát igenis szükség van a fekvenyomásra is, erőemelő technikával, és edzéstervezéssel.

2016. márc. 13. 20:57
 17/20 anonim ***** válasza:

16!

Én már valószínűleg akkor súlyokat emelgettem mikor te még meg sem születtél.

[link]

- Hidalás: a hidalás egy erőemelő technika, de a fenék ott sem emelkedhet fel. A célja, hogy a súly minél rövidebb utat járjon be. Ilyen cél testépítésben nincs, itt csak hátráltat.

2016. márc. 13. 21:07
 18/20 Sowilo ***** válasza:

# 17 és belinkelsz egy cikket egy olyan oldalról, mit leginkább 16 évesek olvasnak. Értem. :D

Igen, a hidalás egyik célja ez, a másik meg az, hogy ne derékszögben legyen a karod a testeddel. Így az erőt is jobban fejleszti, és nem is nyírja a vállad. Még egyszer leírom: a fekvenyomás erőfejlesztésre való, ha neked nincs ilyen célod, végezz helyette izolációs gyakorlatokat.

2016. márc. 13. 21:26
 19/20 anonim ***** válasza:

Hogyne!

Majd pont a te tanácsodat fogadom meg.Viccelődsz?

Kérdező remélem azért ki tudod szűrni a helyes dolgokat a válaszokból.

2016. márc. 14. 08:39
 20/20 Sowilo ***** válasza:

Mert ki vagyok én? :D

Egyébként sem rám kell hallgatni, belinkeltem Rippetoe videóját is. Ugye tudod, ki ő?

2016. márc. 14. 12:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!