Van értelme annak, ha fekvenyomáskor a lábamat felteszem a padra?
"Ha szabályosan csinálod..." akkor valóban értelmetlen, illetve tényleg kényelmi szempont csupán.
Azonban a legtöbben rosszul nyomnak fekve, köztük énis, annak ellenére, hogy tökéletesen végre tudom hajtani, ha muszáj, egyszerűen megszoktam és nagyon nagy súlyok alatt már képtelen vagyok feszített hassal végrehajtani.
Ha felrakod a lábaidat akkor a derekadat könnyebb leszegni mivel a hasad akaratlanul is megfeszül annyira, hogy így alakuljon. Így pedig gerinckímélő.
Persze ennek rovására megy a stabilitás, hiszen nincs mi támasszon a földtől.
ha normalisan akarsz felvenyomni akkor 3 dolog erintkezhet a paddal: a fejed, a csuklyad es a segged.
A labadnak a foldon kell lennie es jol beletaposni vele a padloba igy nagyobb erot tudsz generalni. Az egesz testednek feszultnek kell lennie, mert igy tudod a legjobban megdolgoztatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!