Fekvenyomás, Működik ez így, van értelme, meddig?
Hali.Remélem mindenki érdeklődését felkeltette a kérdés címe.
A kérdésem a következő lenne:
Mivel a fekvenyomás gyilkolja a vállízületet,ezért többen is (pl Kathi Béla) úgy nyom,hogy nem engedi le teljesen.
Mennyivel kell mell felett megállítani,ez milyen izmot kapcsol ki a munkából,és kb hány % ban?
Ha így nyomok,hogy marad még hely a mellem,és a rud között,akkor nagyobb súlyt fogok tudni használni,de a kérdés,hogy így is dolgozik a mellem?
válaszokat előre is köszönöm.minden választ értékelek.
A vállfájásnál az szokott lenni a probléma, hogy nem hidalsz rendesen. Így látatlanban is szinte 100%-ra megmondom.
https://www.youtube.com/watch?v=4T9UQ4FBVXI
Magold be a videót.
Nagyon jó a kérdésed!
Bár én nem teljesen erre fogok válaszolni.
De köztudott,hogy igen gyakori a vállfájás azoknál akik rendszeresen évekig edzenek.
Mivel személyesen is érintett vagyok a dologban így én a következőket olvastam tapasztaltam meg.Szóval a nyomógyakorlatokkal és rossz testtartással,stb sikerült anno mindkét rotátorköpenyemet elcseszni.Erre való utalásokat találni a neten.Miképpen lehet kivédeni vagy javítani a vállfájáson.Vannak speciális gyakorlatok amik erősítik a rotátorköpenyt.Ezeket be kell építeni az edzésekbe.
Alaposan melegítsd be a vállízületeidet(is).Piramis rendszerben haladj felfelé a súllyal.Nem túl széles fogással,karok a testhez közelítenek.Nem pedig merőlegesek!
Így ha nem is óriási súlyokkal,de újra tudok fekvenyomni!
De 45°C-on így is csak kézi súllyal megy vagy keretben.
Ja és ízületerősítő,omega 3 menjen folyamatosan.
F40+
Kathi Bela sem viccbol nem engedi be teljesen a sulyt...
amiota leszakadt a bicepsze csak igy tud nyomni
a fekvenyomasnal szerintem az egyik legfontosabb a teljes mozgastartomany foleg az also pont mert ott fogja a legtobb terhelest kapni a mellizmod
szoval nyugodtan engedd csak te teljesen
Hat nem tudom sracok..itt mindeki azt irja,h le kell engedni,csak mindenhol azt is irjak,hogy lent rossz helyzetbe kerul a rotator koperny korul minden,es ki lehet valamit ott lyukasztani vele.a lenyeg,hogy valahogy ki akarom vennei az edzesbol,+helyettesitem egykezes nyomassal is.
2perc pihenom volt,megis mind2 vallam beszart tole.
ja es mingyart megnezem a videot,de ahogy eddig en nyomtam:
Nem eroemelo poz (szoval nincs hidalas annyira mint naluk)
Lapocka megfeszit,csuklo egyenes,sarkad hatrahuzod,segged megemeled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!