Tudnátok segíteni edzésterv összeállításában?
Otthon kezdek el edzeni, szerintem sokkal jobban oda tudnék figyelni az edzésre.
Van húzódzkodó, tolódzkodó, felvenyomópad/scott pad, egyenes rúd, francia rúd, egykezes és fekvőtàmaszhoz eszköz(nem jut eszembe a neve).
Heti max 4x edzenék. Edzésterv megírásában segítenétek? Még soha nem írtam vegyes edzéshez és nem tudom hogyan lenne jó.
Szia!
Ha most kezded, akkor szerintem érdemes 6-8 hetes átmozgató edzéseket végezned, heti 3 alkalommal, teljes testre. Főként alapgyakorlatokat, a súly itt még másodlagos, inkább a helyes kivitelezés rögzüljön be. Olyan súlyokat válassz, amivel 3X10-12 ismétlést meg tudsz csinálni. Izomcsoportonként elég egy-egy alapgyakorlat szerintem, aztán, ahogy erősödsz, fokozatosan emelheted a terhelést. Nem vagyok profi, de egy ilyen heti 3 napos tervet gondoltam, pl:
1. nap:
Guggolás 3-4 X 12 (saját súllyal, üres rúddal, kisebb súylokkal, ahogy megy neked)
Döntött törzsű evezés: 3-4x12
Fekvenyomás: 3-4x12
Bicepszezés állva rúddal, vagy kétkezesekkel: 3-4x12
Homlokra engedés egyenes vagy francia rúddal: 3-4x12
Állóvádli súlyzókkal a kezedben: 4X15 vagy amennyi megy
Hasprés, lábemelés, haskerék 4X15
2. nap: pihenő
3. nap:
Guggolás 3-4 x 12 vagy kitörés, de inkább guggolás
Húzódzkodás 3-4 X amennyit tudsz
Hiperhajlítás vagy felhúzás 3X10
(A felhúzásról nézz oktató videókat, nagyon meg kell tanulni a helyes végrehajtást, mindenképp kis súllyal kezd, vagy előtte egy darabig hiperhajlításokat csinálj!)
Fekvenyomás 3-4X12
Fejfölé nyomás állva, rúddal 3x12
Kalapácsbicepsz
Tolódzkodás tricepszre (rendes, vagy hátsó tolódzkodás, ameyik megy) vagy pedig szűknyomás, nekem az is bejött.
+ a végére megint vádli és hasizom gyakorlat.
4. nap pihi,
5. nap= 1. nap
6. nap pihi
aztán kezdheted előlről. Ha a klasszikus felosztás csinálod (edzésnapok: H-SZ-P) akkor szabad a hétvége, fuss, bicajozz, kardiózz kicsit. A tervet csinálhatod A-B-A, B-A-B rendszerben is, ahol 1. nap A, 3.nap B, 5.nap megint A, 7. nap B, stb, stb.
Étrendet készíts magadnak, találsz itt az oldalon nagyon jó ötleteket, hozzászólásokt hozzá. Kaja mindenképp legyen rendben, ez az alapja mindennek. Sok sikert! Ha már unod a gyakorlatokat, változtasd őket, de főként alapgyakorlatokat ajánlok, izolációs majd kicsit később, ha már van mit formálni! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!