Testzsírszázalék értelmezése?
Nem tudom értelmezni. 26%-ot mértem Omron testzsírszázalék mérő eszközzel. Azt írta ki, hogy ez magas.
Én úgy tudtam, hogy ez még bőven a normál kategória.
Rákerestem a neten és ott is össze vissza van. Van ahol ez az érték normál, van ahol túlsúlyos, van ahol kifejezetten egészséges. Szóval mindenhol mást írnak.
Most akkor?
Láthatóan nincs rajtam igazán zsír. Karomon, hátamon lábamon szinte alig lehet összefogni a bőr. Egyedül a hasamon lehet egy kis felesleg, ott is inkább az oldalamon. De fura lenne, ha attól a kicsitől már rögtön túlsúlyos lennék.
Egyébként nem vagyok testépítő, csak itt normálisabb válaszok szoktak születni ilyen témákban, mint az egészség kategóriában. Fogyni sem akarok, szóval a fogyókúrába sem akartam írni.

Kérdező: a 3-as hsz.-ban nyíltan megkérdőjelezted a hozzáértését.
Egy olyan embernél, akinek ez az élete, felér egy sértéssel. Sok mindenre érzékenyebben reagálnak, mint egy átlagember.
És miután erre sértődötten reagált, te is átmentél torokátharapó üzemmódba.
Nem tudom, hogy működik ez a készülék. Ellenállás alapján, vagy bőrredőt mér? Ha ez utóbbi, akkor pl. nem számol a belső szervek közti zsírral, csak a bőr alattival.
21: Nem a hozzáértését kérdőjeleztem meg, hanem azt írtam, hogy nem írt konkrét választ. Mint ahogy valaki írt. Azt hiszem a 7-es. Ilyen válaszra vártam.
Azt meg miért kéne tudom egy anonym oldalon, hogy ki kicsoda és mivel foglalkozik?
De ha ő máshogy is értette, amit írtam, akkor sem írtam semmi olyat, ami feljogosítaná arra, hogy ilyen durva dolgokat írjon.
Sajnálom, ha valakinek nincs türelme normálisan válaszolni.
A boncolást meg inkább ne emlegessük, mert pár napja még az intenzíven voltam, szóval akár oda is kerülhettem volna.
Nem tudom, miért kell ilyen durvának lenni, mert kérdezni mertem.

26: Én nem néztelek hülyének! Arról nem én tehetek, hogy te ezt így értelmezted.
Már leírtam, hogy olyan választ vártam, amit írt valaki, konkrét -tól, -ig számokkal kategóriákat.
Semmi sértő vagy bántó nem volt abban, amit írtam, és semmi csúnyát nem írtam. Ha félreérthető volt számodra, akkor rákérdezhettél volna, ahelyett, hogy így letámadsz, ráadásul ilyen stílusban.

Akkor a lényeg: Ebben a korban nőknél ez normális testzsírszázalék.
De ezek a készülékek pontatlanok, mert nem minden esetben veszik figyelembe a belső szervek közötti zsírt.
Emellett az, hogy vékony vagy, nem jelent semmit. Ugyanis a testzsír százalék százalékos arányt jelöl.
Tehát ha kevés rajtad az izom, ugyanúgy lehetsz vékonyan zsros, mint az, aki vastagabb, de nagyobb rajta az izomtömeg is.
28: pont azért akartam megmérni, mert ránézésre nem vagyok zsíros, tehát így nem tudtam megállapítani, feszes vagyok, vannak látható izmaim. De szerettem volna tudni a tzs-omat.
A zsigeri zsírokat akkor ilyen eszköz méri? Vagy mással? Vagy nem lehet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!