Testzsírszázalék értelmezése?
Nem tudom értelmezni. 26%-ot mértem Omron testzsírszázalék mérő eszközzel. Azt írta ki, hogy ez magas.
Én úgy tudtam, hogy ez még bőven a normál kategória.
Rákerestem a neten és ott is össze vissza van. Van ahol ez az érték normál, van ahol túlsúlyos, van ahol kifejezetten egészséges. Szóval mindenhol mást írnak.
Most akkor?
Láthatóan nincs rajtam igazán zsír. Karomon, hátamon lábamon szinte alig lehet összefogni a bőr. Egyedül a hasamon lehet egy kis felesleg, ott is inkább az oldalamon. De fura lenne, ha attól a kicsitől már rögtön túlsúlyos lennék.
Egyébként nem vagyok testépítő, csak itt normálisabb válaszok szoktak születni ilyen témákban, mint az egészség kategóriában. Fogyni sem akarok, szóval a fogyókúrába sem akartam írni.

Vékony vagyok. A tükör pont nem mérvadó.
Ezek szerint te sem tudod, hogy ez az érték mit jelent.

Ha saját szemmel nem látsz magadon zsírt, akkor mit számít, hogy mennyit mutat a mérés után?
Mindig a tükör a mérvadó. Ezért is mondta az előző, hogy küldj egy képet és megmondjuk.
Azért számít, mert olyan betegségem van, aminek nem jó a magas testzsírszázalék. Nem a kinézetem érdekel. Azzal nincs bajom.
Csak szeretném tudni, hogy ez milyen értéknek számít. Magas vagy normális.

"Átlagos nők normális egészséges testzsírmennyisége 22-26%"

7-esnek köszönöm a pontos választ.
A többieknek is, akik még értelmesen hozzászóltak.
8: Te mekkora bunkó vagy! Mi a bajod? Én senkinek sem szóltam be. Te sem írtál semmi konkrétat (mint pl. a 7-es).
De tudod mit, ez legyen a legnagyobb örömed, hogy beszólsz egy elkeseredett nőnek. Mert ahogy leírtam, nekem egy betegség miatt fontos nagyon, hogy pontosan tudjam, hogy melyik érték mit jelent.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!