Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Testzsírszázalék értelmezése?

Testzsírszázalék értelmezése?

Figyelt kérdés

Nem tudom értelmezni. 26%-ot mértem Omron testzsírszázalék mérő eszközzel. Azt írta ki, hogy ez magas.

Én úgy tudtam, hogy ez még bőven a normál kategória.

Rákerestem a neten és ott is össze vissza van. Van ahol ez az érték normál, van ahol túlsúlyos, van ahol kifejezetten egészséges. Szóval mindenhol mást írnak.

Most akkor?

Láthatóan nincs rajtam igazán zsír. Karomon, hátamon lábamon szinte alig lehet összefogni a bőr. Egyedül a hasamon lehet egy kis felesleg, ott is inkább az oldalamon. De fura lenne, ha attól a kicsitől már rögtön túlsúlyos lennék.

Egyébként nem vagyok testépítő, csak itt normálisabb válaszok szoktak születni ilyen témákban, mint az egészség kategóriában. Fogyni sem akarok, szóval a fogyókúrába sem akartam írni.

2016. márc. 8. 11:13
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Sportolok, normálisan is eszem. De majd többet foglalkozom a sporttal, ha felépülök és újra mozoghatok. Hátha segít. Sajnos olyan betegségem van, amivel az orvosok se tudnak nagyon mit kezdeni. Csak teletömnének hormonokkal, amit nem biztos, hogy vállalok a durva mellékhatások miatt. Ezért próbálok valami más megoldást keresni. Eddig ezt találtam, hogy a zsírban raktározódnak hormonok, amiket ki kell üríteni.
2016. márc. 8. 16:15
 12/30 anonim ***** válasza:
53%

Bocs, nem montyt akarom védeni, de igaza van...

Viszont ha betegség miatt kell, akkor az orvosod, akitől tudod, hogy ennél a betegségnél baj a magas testzsírszázalék, ő gondolom csak elmondta, mi az, ami még normális... Vagy ha nem, inkább őt kellene megkérdezni.

Legalábbis olyan betegségnél, ami elkeseredésre adhat okot, előbb hagyatkoznék a szakorvosomra, mint anonim emberekre a gyakori kérdésekről...

Egyébként életkor és nem függvénye is, mi a normális.

2016. márc. 8. 16:16
 13/30 anonim ***** válasza:
De ha a zsírban raktározódik, akkor az egészséges mennyiségű zsírban is jelen van ezek szerint.
2016. márc. 8. 16:18
 14/30 A kérdező kommentje:

12: Már miért lenne igaza? Én senkivel sem beszéltem így, mint ő. Ez tök durva.

Nem az orvos mondta ezt. Én olvastam utána, mert már nem tudok, mit tenni.

2016. márc. 8. 16:39
 15/30 A kérdező kommentje:
13: Gondolom, kevesebb zsírban, kevesebb van.
2016. márc. 8. 16:39
 16/30 anonim ***** válasza:
53%
Akkor ezek szerint nem veszed észre ha lekezelően beszélsz. Egyébként már saját magad se tudod milyen választ vársz elfogadhatónak. Ez a tzs százalék nőknél simám beleférhet, de valószinű minimális felesleg van rajtad. Ebben mi nem volt neked elég konkrét?! Erre mondtam, hogy többet max kép alapján lehet mondani. Azt meg, hogy zsigeri zsírod mennyi van azt így, hogy állapítsuk meg szerinted?
2016. márc. 8. 16:44
 17/30 anonim ***** válasza:
Zsigerből.
2016. márc. 8. 16:51
 18/30 A kérdező kommentje:

"Ez a tzs százalék nőknél simám beleférhet, de valószinű minimális felesleg van rajtad."

Itt egy mondatban leírtad azt, hogy normális és hogy sok.

Én ezt így értelmezem. Ezért írtam, hogy pontosabb választ szeretnék, konkrét számokkal. Hogy x-y normáls, v-z sok, stb.

Én nem voltam lekezelő.

Ez írás, hangsúlyok és minden egyéb nélkül. Max. te képzeled hozzá a lekezelő hangnemet.

Mert én semmi csúnyát vagy sértőt nem írtam.

2016. márc. 8. 16:53
 19/30 anonim ***** válasza:
Attól, hogy van rajtad felesleg, az nem azt jelenti, hogy a normális tartományon kívülre esel.
2016. márc. 8. 17:03
 20/30 anonim ***** válasza:
53%
Neked az agyaddal is van valami baj szerintem. Akkor úgy mondom te retardált, hogy egészségügi szempontból nincs gond ezzel az értékkel egy nőnél. Így már megfelel? Azt, meg hogy a szerveiden mennyi a zsír meg megmondom ha felboncolhatlak.
2016. márc. 8. 17:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!