Testzsírszázalék értelmezése?
Nem tudom értelmezni. 26%-ot mértem Omron testzsírszázalék mérő eszközzel. Azt írta ki, hogy ez magas.
Én úgy tudtam, hogy ez még bőven a normál kategória.
Rákerestem a neten és ott is össze vissza van. Van ahol ez az érték normál, van ahol túlsúlyos, van ahol kifejezetten egészséges. Szóval mindenhol mást írnak.
Most akkor?
Láthatóan nincs rajtam igazán zsír. Karomon, hátamon lábamon szinte alig lehet összefogni a bőr. Egyedül a hasamon lehet egy kis felesleg, ott is inkább az oldalamon. De fura lenne, ha attól a kicsitől már rögtön túlsúlyos lennék.
Egyébként nem vagyok testépítő, csak itt normálisabb válaszok szoktak születni ilyen témákban, mint az egészség kategóriában. Fogyni sem akarok, szóval a fogyókúrába sem akartam írni.

Bocs, nem montyt akarom védeni, de igaza van...
Viszont ha betegség miatt kell, akkor az orvosod, akitől tudod, hogy ennél a betegségnél baj a magas testzsírszázalék, ő gondolom csak elmondta, mi az, ami még normális... Vagy ha nem, inkább őt kellene megkérdezni.
Legalábbis olyan betegségnél, ami elkeseredésre adhat okot, előbb hagyatkoznék a szakorvosomra, mint anonim emberekre a gyakori kérdésekről...
Egyébként életkor és nem függvénye is, mi a normális.

12: Már miért lenne igaza? Én senkivel sem beszéltem így, mint ő. Ez tök durva.
Nem az orvos mondta ezt. Én olvastam utána, mert már nem tudok, mit tenni.

"Ez a tzs százalék nőknél simám beleférhet, de valószinű minimális felesleg van rajtad."
Itt egy mondatban leírtad azt, hogy normális és hogy sok.
Én ezt így értelmezem. Ezért írtam, hogy pontosabb választ szeretnék, konkrét számokkal. Hogy x-y normáls, v-z sok, stb.
Én nem voltam lekezelő.
Ez írás, hangsúlyok és minden egyéb nélkül. Max. te képzeled hozzá a lekezelő hangnemet.
Mert én semmi csúnyát vagy sértőt nem írtam.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!