Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ez egy sokadik "jó ez az...

Ez egy sokadik "jó ez az edzésterv? " kérdés, de azért válaszolnátok rá?

Figyelt kérdés

Kaja: kb. 200 kcal kalóriadeficit, és 1,5g/tskg protein naponta. A és B edzésnapokon a turmix miatt 2g/tskg is megvan.

A nap: has-mell-hát-váll

1. Hasprés 3x20

2. Lábemelés 3x10 lábanként

3. Fekvenyomás 34kg 3x12

4. Tárogatás 2db 6kg-os kézisúlyzóval 3x12

5. Fekvőtámasz 3x15 (vállból kitolás helyett, olyan gép nincs a teremben)

6. Lehúzás csigán mellhez 35kg 3x12

7. Egykezes evezés 10kg 3x12

8. Oldalemelés 4kg 3x12

B nap: has-kar-HIIT

1. Hasprés 3x20

2. Lábemelés 3x10

3. Bicepsz kézisúlyzóval 8kg 3x12

4. Kalapács bicepsz 8kg 3x12

5. Tricepsz csigán 10kg 3x20

6. Tricepsz fekve egykezessel 4kg 3x12

7. HIIT szobabiciklin: 30 másodperc, maximális teljesítménnyel, 1 perc normál tempóban. Összesen 10 intervallum, 15 perc.

C nap: HIIT szobabiciklin, de 25 percben.

Ez a három aktív nap elosztva a hét napjain, akár lenne kettő között két-három nap szünet is.

A célom júniusra a 8-9%-os testzsírszázalék (most kb 12%, ha feszítek meg jók a fények pl. már kockás a hasam). Szerintetek ezt el lehet érni úgy, hogy feljön 3 kg színizom? Relatíve kezdő vagyok, inkább otthon bohóckodtam a korábbi 4 hónapban súlyzóval meg fogyókúráztam keményen (20 kg-ot fogytam!) és ez az első osztott edzéstervem.

Köszi a választ!

2016. febr. 13. 15:52
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Egyébként 71,5 kg vagyok, 186 centi.
2016. febr. 13. 15:55
 2/12 Cortez70 ***** válasza:
Nem jó. A láb hol van? Meg aránytalan az elosztás. Egy napra teszed a nagyobbakat és külön nap a karra? Nem okés.
2016. febr. 13. 16:02
 3/12 Cortez70 ***** válasza:
Meg hova szálkásítasz, most is ropi vagy ezzel a magassággal.
2016. febr. 13. 16:03
 4/12 anonim ***** válasza:
Másba nem tudok belekötni, csak amibe Cortez, igaz pont elég, rossz ahogy van.
2016. febr. 13. 16:06
 5/12 anonim ***** válasza:

Az edzés részét meghagyom Corteznek, ő magasan jobb ebben.

Azt kellene eldöntened, most szálkásítani akarsz, vagy izmosodni?

Ugyanis valóban létezik a kezdő effektus, amikor kcal deficit mellett is lehet izmot felszedni, de ha utána olvasol, rádöbbensz, hogy ez többnyire csak zsíros alapnál működik, ami nálad nincs.

Tehát miután Cortezzel rendbe tettétek az edzésedet, utána állj rá az étrendre is!

2016. febr. 13. 16:09
 6/12 Kenzo Tenma ***** válasza:
Egyszere nem tudsz zsírt leadni és izmot felszedni. Szóval nem, nem lehet elérni, hogy lemenj testzsírban 8-9%-ra és felszedj 3 kiló izmot. A 8-9% testzsír meg naturálban elég alacsony, mire oda elérsz nem sok izom marad rajtad. Bár sejtésem szerint most sincs sok. Inkább tömegelj, jobban jársz.
2016. febr. 13. 16:38
 7/12 Cortez70 ***** válasza:
Igen, előbb tömeg kell.
2016. febr. 13. 16:44
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

A lábra nem terveztem külön a teremben is rámenni, járok focizni és így is erősebb és nagyobb a testem többi részéhez képest. Persze ez később változhat.

Amúgy vágom, hogy "ropi" vagyok klasszikus testépítő szemmel, de kifejezetten az a cél, hogy annyira szálkás legyek, és száraz, amennyire lehet. Nem Arnold, vagy akár csak Hugh Jackman akarok lenni, hanem Ryan Raynolds: [link]

Amúgy ezt az osztott tervet a Sárga kapszula alapján írtam, kisebb módosításokkal. Ott is A nap volt mell-hát-váll és B nap kar-láb. Szóval csak lecsíptem a súlyos lábazást a B napról és helyére raktam a sprinteket, meg beraktam hasazást.

Hogy lenne jobb?

2016. febr. 13. 16:55
 9/12 Cortez70 ***** válasza:

De attól nem lesz jobb, ha nem lábazol. A nagy súlyos lábedzés segíti a hormontermelést. A foci meg nokedli. Én is focizom és mégis lábazok mellé.

Akkor legyen mell-kar az egyik nap, a másik meg hát-váll. Már ez is jobb.

Akit linkeltél az gondolom nem 65 kg. Te meg ennyi lennél ha leadnál még zsírt. Nulla izom maradna rajtad.

2016. febr. 13. 16:59
 10/12 Kenzo Tenma ***** válasza:
Az lehet, hogy az a célod, de előbb fel kell építeni egy fizikumot amit aztán lepucolhatsz olyanra, mint Reynoldsnak van. Ha leszálkásítasz attól még nem leszel olyan izmos, mert ahhoz előbb izom is kell. Remélem érted már, hogy mi ennek a menete.
2016. febr. 13. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!