Miért nem fáradok el az edzésben?
Két hónapja csinálom a saját testsúlyos edzést.
Heti 6 nap, minden nap 2 izomcsoportra 3-3 sorozat. Ez nekem eleve kevésnek tűnik,de a könyv szerint ez a f/sza így egyelőre nem keverek.
Persze fegyencedzés..., ahogy a könyv is írja lépkedek a szinteken, annyi ismétlést csinálok amennyit szabályosan meg tudok csinálni. Közben leizzadok, érzem is az izmokban, hogy dolgoztam. Viszont zuhany után már szinte alig érzem, hogy megerőltettem volna magam.
Korábban kézilabdáztam, ott minden edzés után húztam a belem. És ha izomlázam nem is volt mindig, de éreztem a fáradtságot stb.
Eredménye meglepően jó így az edzésnek, még étrend nélkül is. Viszont nem érzem azt, hogy kellően megdolgozom az izmaimat. Én csinálok valamit rosszul, vagy ez így normális? Hangsúlyozom labdajátékhoz voltam szokva, ahol gyakorlatilag minden futás közben történt.
A legolcsóbbat. Az az igazság, hogy nincs tudományos bizonyíték arra, hogy ekkora dózisú vitaminokra van szükségünk, ha edzünk. Nincs semmiféle ilyen kutatás, ez mind broscience. Kizárólag azok terjesztik, akik tápkieget akarnak neked eladni.
Akkor fejlődsz, ha folyamatosan tudod növelni a terhelést, ehhez nem feltétlen kell minden edzésen meghalnod. Kézilabdán állóképességi edzést végeztetek, ezért voltál annyira ki. Ha erősebb/izmosabb akarsz lenni, teljesen másra van szükséged.
Arra viszont számíts, hogy a fegyencedzés a lehető legszarabb testsúlyos program, ami a piacon fellelhető. Pár hónapig fogsz vele fejlődni, aztán megakadsz, de nem azért, mert kevés az edzés, hanem mert egyszerűen rosszul vannak felépítve a progressziók. Az egykezes fekvőt még talán megtanulod a könyv szerint, de a húzódzkodást, zászlót már biztos, hogy nem.
Én 3 éven át szedtem multi pro pluszt, 7-8 hónapja elhagytam, annyi különbséget érzek, hogy nem neonzöld a pisim, szóval szerintem sem kell...
D3 és c-vitamint szedek egyedül, valamint omega3-at
Olaf88:
Ezeket értem, igazából csak a kifáradás mértéke miatt tettem fel a kérdést.
Egyébként miért a fegyencedzés a legrosszabb?
Én úgy látom, hogy a határ valahol a 8-9 szinteknél van, felette már nincs sok értelme. Mármint fejlődés tekintetében nem hoz sokat, de majd idővel kiderül
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!