Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hany gramm cukrot, szenhidrato...

Hany gramm cukrot, szenhidratot vigyek be, hogy fogyjak?

Figyelt kérdés

Leirtam minden etelnek a tapanyagtartalmat, hany gramm feherjet, szenhidratot, cukrot tartalmaz, azt tudom, hogy kb 130gramm feherjet kell bevinnem es le kell csokkentenem a cukrot ahogy csak lehet (ami eleg bonyolult, mert a cukor mindenhol ott van), de megis hany gramm cukrot es szenhidratot vihetek be a szervezetembe maximum/nap?

173cm 63kg vagyok, lany.

2016. márc. 3. 22:25
 1/8 anonim ***** válasza:

Neked eleg 65 g feherje is mivel lany vagy de max 100g boven eleg

120-180g ch cukor semmi vagyis annyi amennyi a zabpehelybe es a rizsbe van ez ugy 120-190 gramm rizs + 50 g zabpehely

Ha eszel turot azzal a mennyiseggel ne foglalkoz az a 6-7 g cukor egy dobozban az szinte semmi

2016. márc. 3. 22:33
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem bonyolult lecsökkenteni a cukrot, csak étkezz tisztán s minimalizáld a cukrosakat :D

A húsban, tojásban, nem óriási mennyiségű szénhidrátszegény zöldségben még szénhidrát sincs sok, nemhogy cukor. Ezek az ételek, nem az ilyen-olyan bolti nasik meg tudom is én, mik. Persze a testépítők általában rendesen esznek szénhidrátot is, de lehetőleg nem tömény cukrokat (s ha mégis, nem akármikor).

Nincs erre fix szám. Inkább összetett szénhidrátot egyél, de hogy mennyit? Amennyi neked a fogyáshoz kell, ezt nem tudhatjuk.

Az én kalóriaigényemet nézve (a súlyom hasonló, a magasságom jóval alacsonyabb és nekem teljesen mások a makróim) kiindulnék 200 grammból (40 grammot számoltam zsírra) és sokat mozognék mellé - vagy keveset és bevállalnám a lassú fogyást. De sokaknak ennél jóval kevesebb kell s nem tudom, mennyi étellel működsz egyáltalán s mik a prioritásaid (én inkább fogyok lassan, de éheznem rossz, mert kibírom, de nem működöm úgy. biztos beállna, ha kibírnék egy hét zombiságot, de azt azért mégsem, vannak még jobb ötleteim).

Nincs fogalmad arról, mennyit szoktál enni? Mert abból ki lehetne indulni.

2016. márc. 3. 22:38
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem tudok róla, hogy a lányoknak feleannyi fehérje kellene... Problémás is lehet annyit enni, át kéne mennem vegánba vagy nem tudom...
2016. márc. 3. 22:40
 4/8 anonim ***** válasza:
En ugy tudom hogy 1 gramm eleg egy lanynak
2016. márc. 3. 22:46
 5/8 anonim ***** válasza:

Én nem tudom úgy. Oldalakon láttam már, hogy jaj, a 2 gramm fehérje túl sok kalória (omg), lányoknak az nem jó, de ez eleve hülyeség így általánosan.

Nekem a saját étrendem kalkulátora szerint (az étrendemben felesleges, sőt igen hátrányos a sok fehérje) határozottan több kell s azt sem érzem helyesnek, hogy kvázi kerülnöm kelljen az állati fehérjéket vagy csak igen óvatosan enni őket. Ez betegesen hangzik, főleg, hogy egy csomó tápanyagot belőlük szerzek.

Ártani tuti nem árt mondjuk 1,5. Edzés mellett nem is mennék alá. De normál étrenden több kellhet. Persze az egyéni igény szór.

Nem vagyok szakértő és tudom, hogy egyesek szerint egész pici a jó fehérjebevitel, de ahhoz még a zöldségeket és olajos magvakat is óvatosan kéne ennem, mert túl fehérjedúsak. Na ne már, kizárt dolog, hogy ez legyen a helyes út.

2016. márc. 3. 23:07
 6/8 anonim ***** válasza:

Nincs ilyen, hogy a lányoknak ennyi a fiúknak meg annyi...

Átlagosan 0.8*testtömeg fehérje kell naponta az embernek az életben maradáshoz.

De ha sportolsz és izmot növesztenél/tartanál meg, akkor lényegesen több kell. Azt sem lehet kijelenteni, hogy akkpr 2 gramm *testtömeg kellene, mivelnincsenek egyen számok. Egyedül azért alakult ki a 2gramm*testtömeg, mert egy kerek szám és könnyű vele számolni, több meg csak nagyon kevés embernek kell. Én pasi létemre elvagyok 1.5-1.8gramm*testtömeggel is...

Azt, hogy mennyi szénhidrátra van szükséged, senki nem tudja neked megjósolni, ha könnyen hízónak tartod magad, akkor indulj 2gramm*testtömegről, ha nehezen hízónak, akkor 3*testtömeg, aztán hetente figyeled a mérleget és az alapján növelsz vagy csökkentesz rajta, hogy merre változik a súlyod.

Viszont zsírra is szüksége van a szervezetnek, legalább 1/3*testtömeg telítetlen zsír kell. A szívednek, érrendszerednek, megfelelő hormonháztartásodnak feltétlenül szükséged van rá.

Legjobbak sorrendben, hal olaj, lenmag olaj, tökmag olaj, oliva olaj stb.

2016. márc. 4. 08:04
 7/8 anonim ***** válasza:
+sőt, ha nem veszélyes a kaja többlet, akoor nem is kell rajta változtatni feltétlen az is elég sok esetben, ha 15 perccel több aerob edzés megy naponta.
2016. márc. 4. 08:16
 8/8 anonim ***** válasza:

Cukrot semennyit. Ami az ételekben természetesen előfordul, azt a szénhidráthoz számold, és kész.

Ch pedig 3xttkg-ról indulj, ha nincs fogyás csökkentsd, majd meglátod.

Ajánlom a kalóribázis.hu oldalt, de kezeld némi fenntartással. :)

2016. márc. 4. 10:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!