Hogyan számoljam a tápanyagokat?
Használhatsz valami hozzávetőleges becslést, de az nem lesz pontos.
Megpróbálhatod te megfőzni a rizst párszor, s megtippelni, hogy mennyi vízzel lesz hasonló (ha nem speckó a rizs vagy az, de ugyanolyan speckót használsz te is, akkor a fajta sem kavar be, de ha zsírozzák, na akkor már én is elveszteném a fonalat, nem lehet megmondani kóstolásra, hogy valamiben mennyi zsír van). Ha egy kis laboratóriumod sincs, sokat nem tudsz tenni.
Azt is lehet, hogy ugyanazt veszed s eszed mindig s kitapasztalod, hogy az ismeretlen makrókkal megfelelően fejlődsz-e, persze ez sokkal rosszabb megoldás, mint egy kezdetben is egész értelmesnek tűnőre kiszámolt makrókkal kezdeni s később módosítani... De mit lehet enni?
Ha nagyon fontosak számodra a makrók, dobnod kell ezt a táplálkozási módot s magadnak kell készítened az ételeidet vagy olyan forrásból beszerezni, ahol konkrétan meg vannak adva a reális adatok.
Én nem szívbajoskodnék, saccolnék és tesztelnék, de csak a te helyedben, mert a magaméban roppant fontos a konkrét fehérje- és szénhidrátmennyiség, speckó diétám van, ahol nem nagy a mozgástér.
Ha magadnak főzöl egy idő után rááll a szemed és meg tudod becsülni miben mennyi van... Haverommal szoktuk tesztelni egymást, +-20 grammal szoktunk max mellé lőni...
Pl tegnap ami kaját betolt előttem abban volt 70gramm ch, 30, fehérje, én meg szemre bemondtam 70gramm ch-t 20 fehérjét... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!