Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogy kell kezelni a gyümölcsbe...

Hogy kell kezelni a gyümölcsben lévő szénhidrátot?

Figyelt kérdés
100g banánban van 23 gramm ch, most akkor ezt rendesen számoljam bele a napi ch-bevitelembe? csak mert megeszek napi 3-4 almát és 3-4 banánt, ez igy simán 150 gramm ch, viszont ez mellé még megy a szokásos, zab, tészta, rizs etc.

2016. márc. 2. 21:15
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
az igaz, hogy a kalóriatöblettől hizunk, viszont pár dolgot nem értek. 1. ha a gyümölcsben lévő cukor egyszerü szénhidrát, a raw vegánok, akik megesznek napi 4-5-6 kiló gyümölcsöt, miért nincsenek elhizva? 2. miért nem cukorbetegek? valóban érdekel a téma, ugyanis ha "rossz" a sok gyümölcs, vissza veszem, de ezt nem szivesen tenném... :\ a raktár ürülése szerintem itt majdnem hogy jelentéktelen, ugyanis általában 6x eszem egy nap, szóval folyamarosan töltve van, továbbá ha tényleg 50g körül mozog, akkor mikor egyszerre megeszek 3 banánt, már az is több, mint 50
2016. márc. 2. 23:32
 12/16 anonim ***** válasza:

A 80/10/10 nyersvegánok (mert nem minden nyersvegán eszik ám sok gyümölcsöt) keveset esznek, azért vékonyak általában. Elég sokat jártam életemben nyersvegán blogokon (nagyon érdekelt egy időben, nagyon jó kis ételeik vannak), nem tudom, mennyire igaz, amit leírtak, de én éhenhalnék az étrendjükön...

Aki betol 5 kiló banánt, az azért szerintem hízik, de ki teszi azt? Max. akinek nagy a kalóriaigénye. Bár az embernek sok mást is kell ennie, de most hagyjuk ezt.

Gyümölcsevők étrendjét láttam, még ők is csak 3 turmixot ettek naponta, mondjuk 3000 kcalnyit, ezzel azért súlyt lehet tartani, ha az ember anyagcseréje gyors és kicsit is aktív az életmódja.

Hogy miért nem cukorbetegek, ahhoz nem értek, egyrészt van, aki nem hajlamos rá, de valószínűleg a cukorbetegséghez kevés a sok cukor evése, ha az épeszűbb forrásból származik és elhasználja az ember. De ehhez nem igazán értek, elég nekem az, hogy az én étrendem mellett sosem leszek cukorbeteg, s a génjeim is túl jók.

2016. márc. 3. 00:05
 13/16 anonim ***** válasza:
Biztos hogy nem esznek meg 3-4-5 kiló gyümölcsöt. Egyél meg akár 2kg rendes kaját. Nalátod...
2016. márc. 3. 00:17
 14/16 anonim ***** válasza:

--gömb--

Bele kell számolni simán.

Én más véleményen vagyok a gyümölccsel és a gyümölcscukorral kapcsolatban, ugyanis az egyetlen szamomra komoly mennyiségben is értelmes ch a fruktoz. A keményítőtől begyorsul az anyagcserém, a glukozt meg izolált formában fogyasztva kifekszek. A gyümölcsben lévő nem okoz gondot, pedig ettem már napi 3-4 kg banánt, igaz nem sokaig mert drága.

Meg ettem már egy nap 600 g tiszta fruktozt. Ez olcsóbb verzió.

Persze ez nem azt jelenti hogy ez mindenkinek jó, de én azt gondolom hogy nem kell lemondani a gyümölcsről. Esetleg megprobalhatod hogy elhagyod és a kaloriamennyiseget massal potolod, és akkor látod hogy konkrétan neked van-e különbség gyümölcs nélkül vagy azzal.

2016. márc. 3. 06:03
 15/16 anonim ***** válasza:

Én nem hiszek abban, hogy a gyümölcs rossz CH lenne. A legtermészetesebb tápláléka az embernek. Amíg nem kezdesz zsírosodni, addig szerintem nem kell ezen aggódnod. Ha nő az úszógumi, vegyél vissza belőle. Nekem volt egy korszakom, mikor az összes CH gyümölcsből ment, és nem híztam tőle, de nem is fogytam, így én egyenértékűnek tekintem a többi CH forrással.

A nyers vegánoknál szerintem sok esetben fennáll valamilyen hiánybetegség, pl. B12 és ezért is lehetnek soványak. De az is lehet, hogy ha megnéznéd, nem is esznek olyan sok kalóriát, mint gondoljuk.

Cukorbetegség szerintem két okból is elkerülheti őket, az egyik a fruktóz említett más feldolgozása, a másik pedig az alacsony zsírfogyasztás, és az is jó zsírokból megy. Van egy olyan álláspont, miszerint a túl sok állati zsír rontja le a inzulinérzékenységet, és ez vezet cukorbetegséghez.

2016. márc. 3. 07:00
 16/16 A kérdező kommentje:
köszönöm az értelmes kommenteket! dorian: hogy lenne sok 3-4-5 kiló gyümölcs? én mikor almát veszek általában 5-6 darab szokott lenni az 1 kiló. na most 15 alma nem olyan nagy feladat, amint irtam, én is "előételnek" megeszek minden étkezéshez 2-3 gyümölcsöt, kivéve utolsó étkezésnél, pedig csak előétel, akinek ez a fő eledele, simán megeszik napi 20-30 darabot, főleg a kondizik. hogy drága vagy nem, az relativ, tegnap zöldségesnél 4 nagy alma és 5 közepes banán 600 valamennyi volt, szerintem annyira nem vészes.
2016. márc. 3. 11:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!