Hogy kell kezelni a gyümölcsben lévő szénhidrátot?
Figyelt kérdés
100g banánban van 23 gramm ch, most akkor ezt rendesen számoljam bele a napi ch-bevitelembe? csak mert megeszek napi 3-4 almát és 3-4 banánt, ez igy simán 150 gramm ch, viszont ez mellé még megy a szokásos, zab, tészta, rizs etc.2016. márc. 2. 21:15
1/16 anonim válasza:
Miért ne számolnád bele? Az is szénhidrát. Minden forrásból bele kell számolnod.
2/16 anonim válasza:
Számold, főleg hogy ez szar ch is.
3/16 A kérdező kommentje:
miért szar? a gyümölcs tudtommal nem emeli a vércukrot.
2016. márc. 2. 21:32
4/16 anonim válasza:
Nyilván emeli a vércukrot. A benne levő fruktóz lassan (mert előbb át kell alakítani), a benne levő glükóz gyorsabban... OK, nem merő cukor, de azért emeli, jó hogy.
5/16 anonim válasza:
Leginkább sehogy, vagy erősen fenntartásosan. A fruktóz meg egy külön misét megér.
6/16 A kérdező kommentje:
https://www.youtube.com/watch?v=hdco2-8Q2Rk itt a nő megeszik 3 banánt, előtte 88, aztán utána 45 perccel 126, (ami elmondása alapján nem magas, én sajnos nem értek hozzá) majd következő mérésnél megint 81, erről vélemény?
2016. márc. 2. 21:50
7/16 anonim válasza:
Azért mondják, hogy a fruktóz nem emeli a vércukrot, mert előbb a máj glikogén raktárát kezdi tölteni, ott bomlik tovább glükozzá. Ezzel csam az a probléma, hogy a máj glikogén raktára nem túl nagy, már nem tudom pontosan, egyszer talán valami 50g-ot olvastam, de nem vagyok benne biztos. Plusz sosem tudjuk előre, hogy a máj glikogen raktárta épp mennyire üres, vagy telített. Nem azt mondom, hogy be kell szarni 2db almától, de ezzel is számolnod kell, hiába írják a retardált médiában, hogy a gyümölcsöt zsák számra eheted, nem fog hízlalni ez baromság.
8/16 anonim válasza:
Én se tudom, de tényleg kicsi a máj glikogénraktára. S ott a gyümölcsben levő glükóz is, amit már írtam. Hizlalni pedig a kalóriatöbblet hizlal, ha valaki szinte nulla szénhidrátot és épp csak elegendő, legkevésbé inzulincibáló fehérjét visz be, akkor is simán el tud hízni, ha sokat eszik... Néha elvitázom egyesekkel, akik szerint akármennyi zsírt lehet enni, az nem hizlal, ha nem eszünk sok szénhidrátot is. Pedig még fehérjétől is lehet hízni, zsírrá tud alakulni az is.
9/16 anonim válasza:
Nyilván alapvetően a kalória többlettől fog valaki hízni, de ha valaki gyors ch-t zabál és már telített a testében minden egyes glikogén raktár, akkor egyértelmű, hogy zsírosodás lesz főleg ha közbem csak ücsörög. Amúgy ha valaki pontosan tudja, vagy van erről egy cikkje leírhatná mekkora a máj glikogén raktára, úgy általánosságban mert engem is érdekelne pontosan. Már nemtudom hol láttam ezt az 50g-ot azóta sem találok erről sehol infót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!