Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Lábra diétakor elég lehet ennyi?

Lábra diétakor elég lehet ennyi?

Figyelt kérdés

Guggolás 3 sorozat

Kitörés 3 sorozat

Lábhajlítás 3 sorozat

Lábnyújtás 3 sorozat

+Vádli:

Álló vádli 3 sorozat

Ülő vádli 3 sorozat

2016. febr. 24. 11:02
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Most nem erőemelő edzésről beszélünk, le tudom edzeni én is, csak guggolással, de egy osztott testépítő edzésbe ez kevés, főleg váll-tricepsz után.
2016. febr. 24. 13:07
 12/20 anonim ***** válasza:

#10: Az edzés intenzitását, keménységét mindig önmagunkhoz kell mérni, soha nem a másikhoz.

Olyan súlyokkal edzek, amivel feszegetem a határaimat. És ez a max, amire bárki is képes.

Akkor is, ha ez nálam lábtolón 70 kg, a másiknál meg 300.

Tehát az számít, hogy önmagadból kihozva a maximumot mennyire vagy képes. De ez csak magánvélemény, tévedhetek.

De ha én, azzal a súllyal, amivel az utolsó pár ismétlés nagyon kínkeservesen megy, képes vagyok ennyire, az nekem többnek tűnik, mint más 12 ismétlése. Akkor is, ha ezt nagyobb súllyal teszi.

2016. febr. 24. 13:08
 13/20 anonim ***** válasza:

Hagyjuk már ezt a ki hány sorozatot tol lábra és ki pinatátogat ki nem dolgot. Nyílván nem ugyan azok a súlyok, az intenzitás.

Fejlődik a lábod? Igen -> elég

Nem -> valami nem jó

Ez ennyire egyszerű.

Van akinek X, másnak X+10 sem elég.

Van aki megszakad sem tud egy jó mellet összehozni, én nyomok rá 3 gyakorlatot és fejlődik.

2016. febr. 24. 13:09
 14/20 anonim ***** válasza:

Ilyen sorozat számmal és megfelelően nagy súllyal is teljesen jól fog fejlődni a lába. Én egyedül a lábhajlítást és nyújtást vinném fel 4 sorozatra, de ez részlet kérdés.

Persze én ezt tömegelésnél mondom, mert a diétához nem értek, mert szerencsére azt sose kellett csinálnom ha ott máshogy vannak a dolgok akkor nem szóltam.

2016. febr. 24. 13:14
 15/20 anonim ***** válasza:

Diéta alatt, heti egy edzéssel szerintem akkor is ez úgy szar ahogy van.

Itt a teljes edzése:

Váll:

Mellről nyomás 4 sorozat

Oldalemelés 4 sorozat

Hátsó váll peck-deck gépen 4 sorozat

Bicepsz:

Francia rudas bicepsz 4 sorozat

Kalapács bicepsz 4 sorozat

Láb:

Guggolás 3 sorozat

Kitörés 3 sorozat

Lábhajlítás 3 sorozat

Lábnyújtás 3 sorozat

Vádli:

Ülő vádli 4 sorozat

Szerintetek így megfelelő a súly, intenzitás?

2016. febr. 24. 13:31
 16/20 A kérdező kommentje:
De ha nem gyengulok, akkor jó, nem?
2016. febr. 24. 14:09
 17/20 anonim ***** válasza:
Van aki magas ismétlésszámmal edz,lehet hogy 12 sorozat de mindegyikre rámegy 20-25 ismétlés,ha én képtelen lennék ilyen ismétlés szám mellé 16 sorozatnál többre mert így is van amikor csak úgy tudok már a lépcsőn felmenni hogy kapaszkodok a korlátba,szerintem teljesen meg van edzve így is a láb és felesleges ide 30 sorozat,fele annyi idő alatt le lehet edzeni a lábat
2016. febr. 24. 14:21
 18/20 A kérdező kommentje:
Én alacsony 6-10 közötti ismetlestartomanyban edzek.
2016. febr. 24. 14:27
 19/20 anonim ***** válasza:
Kezdők nem tudnak intenzíven edzeni, még ha azt hiszik hogy igen akkor sem. Haladóknak sem egyszerű hozzáteszem.
2016. febr. 24. 14:29
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Az edzés volumene, meg a sorozatok száma két külön dolog. Ha csinálsz 4-5 sorozat guggolást (normális esetben már ettől kész vagy), utána 4 sorozat lábtolást, csoda ha fel tudsz kelni a lábtolóról, ez már önmagában elég egy lábedzésnek. Ne hasonlítsuk egy 8-10 sorozatos bicepsszel, ott megmozgatsz 3-4, lábbal meg 10-12 tonnát.

Szokás mondani mellnél, hogy nem a tárogatástól meg csigás kereszttől jön a tömeg, hanem a nyomásoktól. Nincs ez másképp a lábaknál sem, nem a lábas tárogatásoktól, meg hátsó lábemelésektől jön a tömeg, hanem guggolás, lábtoló, kitörés, merev lábú felhúzás. Ezekkel kellene normálisan elvégezni 10-15 sorozatot, és kész a lábedzés. Nem a következő 15 sorozat legyezéstől fejlődik az izom... Semmi értelme, max. ha van mögötted kémia, ahol 1,5-2 órás edést is bírsz úgy, mint naturalban egy 40-50 perceset. De nem vagyunk egyformák, mindenki csinálja azt, ami NEKI bejött. :)

2016. febr. 24. 16:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!