Lehet az IIFYM-mel is fejlődni, ha nincs más megoldás?
Bevallom, kissé meg vagyok zavarodva, sosem hallottam ezt a rövidítést, így utána olvastam...
"a napi kalóriakereteden belül, a számodra megfelelő szénhidrát/fehérje/zsír aránnyal étkezz kényelmesen. Ha beleférsz a keretedbe, eléred a célod. Nincs szükség tehát a teljesen Clean önkínzásra. Szomorú is lenne, ha csak azok néznének ki jól, akik csirkén, brokkolin és rizsen élnek... "
Ezen már dobtam egy laza hátast, hiszen baromira nem mindegy, az a fehérje növényi, vagy állati... vagy a ch gyors, vagy lassú felszívódású...
Utána ugyanezen az oldalon ( [link]
"Ha azt mondanám, elég a kalóriát figyelned, akkor ehetnél minden nap mekit és jégkrémet, fehér kenyeres szendvicset és makarónit, csak férj bele a keretedbe... láttatok már olyat, aki mekiből izmos, szálkás testet épített?
Nem mindegy, hogy a fehérjénk állati vagy növényi eredetű (legyen mindkettőből!), számít, hogy a szénhidrát gyors vagy lassú felszívódású (legyen többségben a lassú, de edzések előtt és után mehet gyors is, viszont belefér akár a süti is, ha jó helyen van!), a zsírok legyenek többfélék, így telítetlenek (vigyünk be Omega 3-at mondjuk lenmagolajjal!), telítettek (a túl sok állati zsír a ló egyik túloldala...) vagy éppen transzzsírok (ezzel nem értek egyet, az IIFYM rendszer szerint legyen 30% alatti transzzsír bevitel, én meg azt mondom, hogy ez legyen annyira közel a nullához, amennyire csak lehet!)."
Tehát kb. azt csinálja, mint az átlagos, kezdő testépítők... tehát mégsem mindegy ezek szerint...
Akkor ezek után az én véleményem:
Ha az IIFYM az jelenti, hogy bármit ehetsz, ha a makrók OK, akkor nem értek egyet, a fentiek miatt...
Ha azt írja, hogy ha ezekre odafigyelünk, akkor nem kell csirkén, brokkolin, rizsen élni, hanem bármi jó, ami ezen kritériumoknak megfelel, akkor igen, egyetértek, lehet vele fejlődni, sokan így csináljuk. :)
Sorry, a linkbe bekerült két karakter, amit nem oda szántam... Helyesen:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!