Étkezési problémákra megoldás?
Ha már végiggondoltad az összes szimpatikus szénhidrátot s nem, akkor jön a másik út, a zsír emelése... Talán úgy könnyebb, bár ezt nem tudhatom, sokfélék vagyunk. Mindenesetre egészen más úgy az ételek töménysége.
Ha ez nem tetszik, akkor talán szárazabb szénhidrát? Nem tudom, hogyan eszed a fentieket, de ha vízzel többszörösére duzzasztva, az tiszteletet parancsoló napi adag, amit nem akárki tud legyűrni.
Az a 600 g rizs embertelen, én 500 fölé soha nem vittem.
Van egy-két praktika, amit be lehet vetni.
Tojást lágyan főve jobb enni, 3,5 percig főzve nem lesz száraz és kemény a sárgája, így könnyebben lecsúszik. Reggelre 5-6 tojás, mellé valami gyümölcs és akkor már jók vagyunk.
Rizst ne főzd túl, hogy ne legyen túl nagy a térfogata, így könnyebb lenyelni és az emésztésnek is jobb. A főtt rizs tömege 1,5-1,8-szorosa legyen a nyersének, az az ideális.
Krumplira ne csereberélj, mert abból 3-szor annyit kéne enni, nem éri meg.
A rizs egy részét ki tudod váltani valami esszenciális olajjal, pl. lenmagolaj. Energetikailag 6 g lenmagolaj = 15 g rizs kb. Nem valami nagy különbség, de így étkezésenként ennyit ki tudsz váltani.
Nekem volt, amikor már nagyon nem bírtam nyelni, ittam rá vizet, de ilyen azért ritkán volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!