Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Étkezési problémákra megoldás?

Étkezési problémákra megoldás?

Figyelt kérdés
A fejlődésemhez optimális kajamennyiség napi kb 600g rizs és 700g csirke lenne, azonban ezt nem tudom megenni mostanában (az elmult 3 hónap kb).Csak körülbelül a háromnegyedét. Nem azért mert nem akarom, hanem mert szó szerint nem tudom felkelek minden nap korán,hogy legyen időm minél többet enni,de nem megy a 2- 3. étkezésemnél már annyila tele érzem magam, hogy a hányinger kerülget. Szoktam helyettesíteni a rizst krumplival, zabbal, a csirkét hallal de úgyse. Valami javaslat?
2016. jan. 7. 22:12
 1/4 anonim ***** válasza:
sakkozzál inkább.
2016. jan. 7. 22:24
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha már végiggondoltad az összes szimpatikus szénhidrátot s nem, akkor jön a másik út, a zsír emelése... Talán úgy könnyebb, bár ezt nem tudhatom, sokfélék vagyunk. Mindenesetre egészen más úgy az ételek töménysége.

Ha ez nem tetszik, akkor talán szárazabb szénhidrát? Nem tudom, hogyan eszed a fentieket, de ha vízzel többszörösére duzzasztva, az tiszteletet parancsoló napi adag, amit nem akárki tud legyűrni.

2016. jan. 7. 23:11
 3/4 anonim ***** válasza:

Az a 600 g rizs embertelen, én 500 fölé soha nem vittem.

Van egy-két praktika, amit be lehet vetni.

Tojást lágyan főve jobb enni, 3,5 percig főzve nem lesz száraz és kemény a sárgája, így könnyebben lecsúszik. Reggelre 5-6 tojás, mellé valami gyümölcs és akkor már jók vagyunk.

Rizst ne főzd túl, hogy ne legyen túl nagy a térfogata, így könnyebb lenyelni és az emésztésnek is jobb. A főtt rizs tömege 1,5-1,8-szorosa legyen a nyersének, az az ideális.

Krumplira ne csereberélj, mert abból 3-szor annyit kéne enni, nem éri meg.

A rizs egy részét ki tudod váltani valami esszenciális olajjal, pl. lenmagolaj. Energetikailag 6 g lenmagolaj = 15 g rizs kb. Nem valami nagy különbség, de így étkezésenként ennyit ki tudsz váltani.

Nekem volt, amikor már nagyon nem bírtam nyelni, ittam rá vizet, de ilyen azért ritkán volt.

2016. jan. 7. 23:15
 4/4 anonim ***** válasza:
Mégis honnan a fenéből jött ez a mennyiség neked... Ha az étkezési problémád akarod megoldani, adj magadról meg némi adatot és azt, hogy mit eszel, mindent, ne 2 alapanyagot... Mert ha csak ezt eszed, akkor barátom tévúton jársz és te is elhittél valami hülyeséget valakinek...
2016. jan. 8. 07:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!