Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Milyen fehérjére van szükségem...

Milyen fehérjére van szükségem? Többi lent

Figyelt kérdés

Régebb óta edzek lábra,heti 5x,ellenben lassan fejlődök,mert nem tudok étkezés során elegendő fehérjét juttatnia szervezetembe.

Általában este edzek(utána fürdés,alvás: D)így igazából edzés utáni shaket szeretnék találni.

Sajnos nem értek hozzá,hogy mikor melyiket érdemes fogyasztani, és ahhoz,hogy kísérletezgessek eléggé drága mulatság.

Mit ajánlotok?

Ez mellett,igazából eszek mindent(mert nem a fogyás a célom,hanem,hogy formásodjak. Kellene étrendet váltanom hozzá,vagy maradhat?: )

esetleg ha kellenek adatok: idén 20 vagyok,50kg 158 magas.

Előre is köszönöm a segítő válaszokat!

2016. febr. 16. 19:35
 1/7 anonim ***** válasza:
Sárga Kapszulát töltsd le, olvasd el, legalább az étrend részét. Turmix sem kötelező, hús+összetett ch is jó, vagy fehérjepor+összetett ch.
2016. febr. 16. 19:41
 2/7 anonim ***** válasza:

Most először mondom azt, hogy Saxx-nak nincs igaza, sorry. :)

Ne csak az étrend részét olvasd el!

Ha hetente ötször edzel, ne is csodálkozz, hogy nem fejlődsz! Akkor se fogsz, ha mellé benyomsz egy halom fehérjét! Ugyanis az izom a pihenőnapokon regenerálódik., a fejlődés ezalatt következik be, nem edzés közben.

(Mondjuk én azt sem tudom megérteni, amikor valaki csak egyetlen testrészre edz...)

2016. febr. 16. 20:17
 3/7 anonim ***** válasza:
Azért írtam, hogy legalább az étrendet, a többi sem tilos, de kíváncsi lennék ki olvassa innen végig, akinek ajánljuk, inkább feltesz még 10 értelmetlen kérdést.
2016. febr. 16. 20:31
 4/7 anonim ***** válasza:

Nekem fent van a telefonomon. :)

Egyszer átfutottam az egészet. Utána meg mindig, ami éppen érint.

2016. febr. 16. 20:54
 5/7 anonim ***** válasza:

Miért ne fejlődhetne heti 5 lábedzéssel? Egész testes edzésről hallottál már? Valamint csináltál verseny szerűen olyan sportot ahol fontos a heti többszöri lábedzés? Bizony hogy lehet erősödni, izmosodni így is. Aki verseny szerűen kosárlabdázik, amerikai focizik, stb... egy 5-6 hetes szezon eleji alapozásnál heti 10-12 edzése van, annak fele alsó testre erőnlét. Brutál erősek szezon elején, némelyiknek olyan lába van, hogy amatőr kondisok megirigyelhetik őket.

Nagyjából leírhatnád, hogy néz ki az a lábedzés, valamint az étrended. Így látatlanban elég nehéz hibát keresni, lehet csak az egyik vacak, lehet mindkettő.

2016. febr. 16. 22:58
 6/7 anonim ***** válasza:

#5: Azok a versenyzők, akikről írsz, ezalatt nem építenek izmot. Hanem van nekik egy izomzatuk, amit fenn tartanak. Az ők edzéseik másról szólnak. Állóképesség, erőnlét, taktika... De nem izomépítés. ;)

Igen, hallottam teljes testes edzésről, az osztott előtt én is így edzettem. A hozzáértők által ajánlott heti 3-4 alkalommal, pont a pihenőidő miatt.

És hogy miért ne fejlődhetne majd mindennapos edzésekkel? Mert edzés alatt sérül az izom. Pihenőnapokon regenerálódik, a mikrosérülések mentén hegesedik, ée ezekből a hegesedésekből jön létre úgymond az új izom.

Ha az edzés nem elég intenzív, ha ezek a mikrosérülések nem következnek be, akkor a pihenőnapon sincs regenerálódás, hisz nincs rá szükség, így nincs új izom sem.

Ha van sérülés, de nincs pihenőnap, akkor viszont az izom nem tud regenerálódni. Akkor ezért nincs fejlődés.

2016. febr. 16. 23:11
 7/7 A kérdező kommentje:

Floorball és ez mellett futok:)

Nő vagyok,ez mellett cukrász. Nem vágyok "nagy" karokra,így is karban vagyok tartva a munkám által(még ha hihetetlenül is hangzik:))

Ellenben semmi alakom,mert nincs időm rendszeresen(napi 5-6x ugyanabban az időben enni).

Az étrendem az abból áll,ha van időm főzök ami épp ínyemre van,ha nincs akkor hideg vagy gyors kaja.

Próbálok javítani az étkezésemen,de egyenlőre bajos.

A könyv nekem is megvan a mobilomon:)

2016. febr. 17. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!