Madcow 5x5 edzésnél nem sok az a heti 2,5 kilós súlynövelés?
Figyelt kérdés
Mert nekem nem ment következő héten nehezebbel.2016. febr. 15. 21:11
2/14 Sowilo válasza:
A Madcow 5x5 egy olyan program, ami a korai középhaladó hónapjaidban lesz hasznos. Magyarul: ha kezdőként pár hónapig egy starting strength, vagy strongifts 5x5 tipusú lineáris progressziót követtél(minden edzésen súlynövelés), de elakadtál benne, akkor kell erre áttérni. Itt csak hetente van súlynövelés, és könnyű-nehéz napok váltják egymást. Így megint pár hónapig lehet fejlődni, de már csak hetente emelsz a súlyon. Tehát ha a programhoz illő edzésmúlttal kezded el, akkor nem, nem sok a heti 2,5kg növelés. Ha elakadsz vele, keress haladóbb programot, példának okáért ilyen a Bill Star advanced 5x5.
3/14 anonim válasza:
Ahhoz kepest, hogy a sl5x5-ben edzesenkent no 2,5kg-al a suly nem sok.
4/14 A kérdező kommentje:
ICF 5x5-öt csináltam egy évig,de ott is max.az első 1-2 hónapban növeltem edzésról edzésre a súlyt.
2016. febr. 15. 21:55
5/14 anonim válasza:
De amikor nem tudtad tovabb novelni visszavetted a sulyt es aztan ujra novelted ahogy kell?
6/14 A kérdező kommentje:
1 év után abbahagytam.Fekvenyomásban 80-ba 5x5,guggolásban 110-115-be 5x5,felhúzásban 150-be 1x5-eddig jutottam.Aztán nem fejlődtem meg el is kezdtem visszaesni.Már ennyivel sem ment.Meg megmondom őszintén,untam már,szerettem volna mást kipróbálni.Így elkezdtem egy saját magam által összetákolt edzéstervet,egy ideig fejlődtem tőle,de aztán nem nagyon bírtam,túledzés lett belóle.Akkor megtaláltam ezt a Madcowot,hogy ez biztos jó lesz.Az első hetet szépen megcsináltam,de pl.az első hét végén 120-ba hármat kellett beleguggolni,de a második héten már nem ment vele az 5 ismétlés.
2016. febr. 16. 14:21
7/14 A kérdező kommentje:
Én úgy tudtam,hogy ez a Madcow már haladóbbaknak való.De ezen a szinten is lehetséges még ez a gyors növekedés?Pl.guggolásban 115,117.5,120,122.5 hogy így növeljük hetente?Vagy én csinálok valamit rosszul?
2016. febr. 16. 14:28
8/14 anonim válasza:
Megvolt többször is a 15-20% súlycsökkentés és mikor újra a max súlyhoz értél nem sikerült megdönteni? Mert nekem az jött le az írásodból, hogy nem csökkentettél csak növelted folyamatosan.
Szerintem neked még korai a madcow, amiket írtál az még nem középhaladó szint, talán az a baj, hogy túl kicsi a volumen mivel a madcow csak egy sorozatot ír elő a piramis csúcsán és ekkora súly nem jelent akkora terhelést, hogy elég legyen egy sorozat.
Ezen a szinten még bőven lehetséges a gyors növekedés. Mikor ott jártam mint most te én a sl5x5-öt nyomtam és 117,5-ről 135ig tudtam emelni edzésről edzésre 2,5 kilóval.
9/14 A kérdező kommentje:
Mikor kellett volna csökkenteni a súlyon?
2016. febr. 17. 14:35
10/14 A kérdező kommentje:
A stronglifts-en úgy olvastam,hogy 130-as guggolásnál meg 142 kilós felhúzásnál már érdemes elkezdeni a Madcowot.
2016. febr. 17. 14:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!