Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ti szériáztok vagy piramis?...

Ti szériáztok vagy piramis? És ha piramis akkor milyen gyakorlatoknál használjátok?

Figyelt kérdés
Válnál -oldalemelésnél pl- nemigen lehet piramisozni mivel alapból alacsonyabb súlyt használunk ilyenkor célszerű ugyanazzal a sullyal először pl 16-ot majd ahogy fáradunk úgy lemenni akár 10 alá?
2016. febr. 15. 20:02
 1/3 anonim ***** válasza:
Vegyes, minden edzésen más, szoktam oldalemelést is piramisba, lemegyek 6 ismétlésig, és onnan vetkőző pl.
2016. febr. 15. 20:15
 2/3 anonim ***** válasza:

Kis súly- sok ismétlés;

közepes súly - kevesebb ismétlés

...

..

Beszrós súly - kevés ismétlés.

Súly és ismétlés száma gyakorlatonként változik.

Pl kis izmoknál, izoláló gyakorlatoknál nem megyek 1-3 ismétlés közelébe.

2016. febr. 15. 20:47
 3/3 anonim ***** válasza:
Az a baj azzal amit írtál a "fogyó sorozat"-al hogy nem változik a terhelés. Ingert kell adni az izmoknak. Nyomsz 16-ot 14-et stb... ugyan az az inger érte az izmot közbe meg szépen elfogyott a nafta. Én vállnál is piramisba szoktam. Semmikép nem megyek le 8 alá. Inkább 18-16-14-12-10 ismétlés. Úgy is lehet hogy 20-16-12-8 és akkor nem 1 hanem 2 kilóval emeled a súlyt sorozatonként. Utána esetleg előre emelés vízszintes kézzel. Lehet azt is csinálni hogy amikor felértél a piramis tetejére leteszed a pl 12 kilót és fogsz még egy 6-osat és azzal küldöd amíg bírod... de akár a 6-os után mehet a 3-as is. Égni fog elég rendesen és az izmot nem érdekli hogy az a 3 kiló relative könnyű. Nehezebb lesz abba a 3 kilóba 5-öt nyomni mint előtte a 12-be 8-at;D
2016. febr. 16. 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!