Futás mellé kell-e még végezni lábedzést?
Figyelt kérdés
Nö vagyok és nagyon-nagyon szeretek futni, mondhatni hogy az a "fő" sportom, majdnem minden nap futok egy órát, azaz kb 10 kilométert, hétvégén van hogy 15-öt is. Hogy ne csak csont és bör legyek, ez mellé még végzek súlyzós felsötest erösitést is kb 2 naponta. Has, karok, váll, hát.... Ezekre szoktam edzeni pluszban. A futástól már egyáltalán nincs izomlázam, így nem nagyon érzem, hogy mely izmokat mozgatja meg pontosan, és felmerült benne a kérdés, hogy vajon alsótest edzésnek elég-e? Vagy van ami nem kap elég terhelést futás közben? Fenékkel mi a helyzet, kellene pluszban edzeni (nöként azért ez elég fontos terület :D)? Belsöcomb dolgozik eleget? Mi a véleményetek? Mit mozgat meg pontosan a futás??2016. febr. 7. 15:57
11/11 anonim válasza:
Ne fussal minden nap egy orat.
Ha szeretsz futni, akkor is csak heti 3x1 ora futas, es 3 sulyzos edzes legyen.
A sulyzos edzes csak annyira legyen intenziv, hogy tudjal regeneralodni. Nehogy tuledzed magad.
En mostanaban minden nap biciklizek vagy futok, de csak ~15 percet. Viszont azt eleg intenziven(pulzus 140<), es heti 2 sulyzos edzesem van labra. A farmerom mar kihiztam a combresznel, pedig kb 2 honapja vettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!