Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mit csinálok rosszul, miért...

Mit csinálok rosszul, miért nem mozdul meg a zsír rólam?

Figyelt kérdés

Orvosi értelemben nem, esztétikailag van némi felesleg rajtam. 4 hónapja járok edzeni, 2x2 órát, személyi edzővel. Hajt rendesen, a két óra alatt egy 3-4 perces "nézek ki a fejemből" szünet van csak, egy-egy adott izomcsoportot alaposan átedzünk 4x12-es szériákkal.

Mérlegre nem álltam egy ideje, mert azt látom, hogy izomtömeg jött föl, de úgy tűnik, hogy a felette levő zsírréteg megmaradt. A felesleges zsírt 3-4 kg-ra saccolom.

Ma az edzőmnek panaszkodtam erről, hogy még mindig nagy a sejhajom - bár látványosan kerekedett, és vastag a combom. Tipikus női "érzékeny részek" zsír szempontjából. Ő azt mondta, hogy ránézésre azt látja, hogy a vállam szélesedett, erősödött (egyik leggyengébb izmom volt), ahogy a karom is és a többi testrészem is látványosan formálódott.

Arra nem tudott választ adni, hogy a zsírréteg miért nem mozdul meg.

Az étkezésre odafigyelek, főleg fehérje, lassú felszívódású szénhidrát, kevés zsiradék és napi 5-7 alkalommal eszem keveset.

Felmerült bennem, hogy 3-4 kg zsírt a testem nem érez feleslegnek, így nem is akar szabadulni tőle. Viszont voltam már vékonyabb. Amikor az edzést elkezdtem 56 kg voltam, míg a "versenysúlyom" 48-50 kg között van. (156 cm-es magassággal.)

Min változtassak? Mit csinálok rosszul?

Örülök, hogy jött fel rám izomtömeg, de számítottam arra, hogy a plusz izomtömeg növeli az alapanyagcserémet is és egyfajta mellékhatásként lemegy néhány kg zsír is rólam. Nem célom, hogy botsáska legyek, a magasságomhoz az 50 kg szerintem egy egészséges, normál testsúly lenne.

2016. febr. 2. 22:53
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Heti két edzés mellett simán sok az 1600-1700.. Vidd le 1200 körülre, de úgy, hogy a ch-t, zsírt csökkented, a fehérjét meg magasan hagyod. Mehetne egy kicsivel több mozgás is, ha belefér néha 1 óra aerob.
2016. febr. 3. 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!