Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mit csinálok rosszul, miért...

Mit csinálok rosszul, miért nem mozdul meg a zsír rólam?

Figyelt kérdés

Orvosi értelemben nem, esztétikailag van némi felesleg rajtam. 4 hónapja járok edzeni, 2x2 órát, személyi edzővel. Hajt rendesen, a két óra alatt egy 3-4 perces "nézek ki a fejemből" szünet van csak, egy-egy adott izomcsoportot alaposan átedzünk 4x12-es szériákkal.

Mérlegre nem álltam egy ideje, mert azt látom, hogy izomtömeg jött föl, de úgy tűnik, hogy a felette levő zsírréteg megmaradt. A felesleges zsírt 3-4 kg-ra saccolom.

Ma az edzőmnek panaszkodtam erről, hogy még mindig nagy a sejhajom - bár látványosan kerekedett, és vastag a combom. Tipikus női "érzékeny részek" zsír szempontjából. Ő azt mondta, hogy ránézésre azt látja, hogy a vállam szélesedett, erősödött (egyik leggyengébb izmom volt), ahogy a karom is és a többi testrészem is látványosan formálódott.

Arra nem tudott választ adni, hogy a zsírréteg miért nem mozdul meg.

Az étkezésre odafigyelek, főleg fehérje, lassú felszívódású szénhidrát, kevés zsiradék és napi 5-7 alkalommal eszem keveset.

Felmerült bennem, hogy 3-4 kg zsírt a testem nem érez feleslegnek, így nem is akar szabadulni tőle. Viszont voltam már vékonyabb. Amikor az edzést elkezdtem 56 kg voltam, míg a "versenysúlyom" 48-50 kg között van. (156 cm-es magassággal.)

Min változtassak? Mit csinálok rosszul?

Örülök, hogy jött fel rám izomtömeg, de számítottam arra, hogy a plusz izomtömeg növeli az alapanyagcserémet is és egyfajta mellékhatásként lemegy néhány kg zsír is rólam. Nem célom, hogy botsáska legyek, a magasságomhoz az 50 kg szerintem egy egészséges, normál testsúly lenne.

2016. febr. 2. 22:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
A kajálásban van a kulcs. Mennyire figyelsz oda az étkezésre? Azt is tudod, hogy hány gramm fehérje, szénhidrát és zsír megy? Azt is tudod, hogy hány kcal a napi kalóriabeviteled? Ha zsírtól akarsz szabadulni, nem ártana grammra pontosan tudni, hogy miből mennyit eszel.
2016. febr. 2. 23:01
 2/11 A kérdező kommentje:

Nagyjából 1600-1700 kcal között mozgok napi bevitelt tekintve.

Átlagos étrend egy napra lebontva, példaként:

Reggeli: két toast kenyérnyi (tk) purr-purr kenyér egy szelet sonkával, valamilyen nyers zöldséggel és tejeskávé édesítővel.

Tízórai: egy alma vagy egy pohár natúr joghurt egy ek. zabbal elkeverve.

Ebéd: Szárnyas mell (kb. tenyérnyi) rizzsel vagy párolt zöldséggel. A fűszerezéssel szoktam variálni néha.

Uzsonna: Hasonló, mint a tízórai.

Vacsora: Ugyanaz, mint az ebéd, csak kb. az ebéd mennyiségének kétharmada. (Vagy főtt tojás vagy rántotta két tojásból, minimális zsiradékkal, nyers zöldséggel mellé.)

Utóvacsora: 2-3 Korpovit keksz, esetleg egy alma is.

Ennél változatosabban étkezem, de egy napot kiragadva kb így néz ki. Eszem még sovány túrót, sok nyers zöldséget, mérsékelten gyümölcsöt (inkább tízóraira vagy uzsonnára időzítve). Tojást, zabból készült ételeket is szeretem.

Zöldségből, amit lehet nyersen eszem, amit nem (pl. padlizsán, cukkini, stb.), abból köretet készítek párolással.

Heti egy "megcsúszást" engedélyezek magamnak, ez egy db palacsinta vagy egy túró rudi vagy bármilyen kisebb édesség.

Húst szárnyasmellen és lazacon (más halat nem bírok megenni, ez már ízlés kérdése) kívül nem nagyon eszem mást.

Fűszerekkel variálok sokat, de kétlem, hogy értékelhető kalóriamennyiség lenne bármilyen fűszerben, főleg zöldfűszerekben. Sót visszafogottan használok, már csak amiatt is, mert kisgyerek van a háztartásban és neki se tenne jót a túlsózott étel. A család többi tagja meg a saját tányérján utánsózhat, ha akar.

2016. febr. 2. 23:26
 3/11 anonim ***** válasza:
Mivel nem vagy nagy, a kalóriamennyiség simán lehet sok a szálkásításhoz (amúgyis bámulatosan szór az ilyesmi, máig nem térek napirendre Cortez szálkásításkori ételmennyisége fölött). Márpedig a zsír nem moccan, ha nincs szükség rá, szükség pedig csak kalóriahiány mellett van.
2016. febr. 2. 23:34
 4/11 Cortez70 ***** válasza:
Kalória pluszban vagy azért. Szarul eszel. Gyümölcs és joghurt az kuka szálkásításkor. Én 84 kg szálkás faszi vagyok, de nekem kell ennyi kalória zsírleadàshoz. Heti 2 edzés meg lópikula.
2016. febr. 3. 05:22
 5/11 anonim ***** válasza:
Így van, olyan ember nincs akinek nem megy ke a zsír.
2016. febr. 3. 08:40
 6/11 A kérdező kommentje:

Sajnos ezt a heti kettőt is kínkeservesen préselem be az időmbe. Munka és kisgyerek mellett nem fér bele több.

Azt nem értem, hogy a terhesség alatt enyhén emelkedett volt a terheléses vércukrom, ezért 160 grammos szénhidrát diétára állítottak rá. Akkor ugyanezt a diétát tartottam és a szülőszobát ugyanolyan súllyal hagytam el, mint a terhesség előtti. Nem tudom, hogy a terhesség mennyivel dobja meg a napi kalóriaigényt, de egyrészt nem szedtem fel zsírt, másrészt a véreredményeim is tökéletesek lettek, pedig gyakran ellenőrizték utána.

(50 kg-osan estem teherbe, 59 voltam szülés előtt pár nappal és ismét 50 mire hazakerültem a kórházból.)

Utána híztam meg, de az már egyértelműen az össze-vissza evéstől és a mozgáshiánytól volt.

2016. febr. 3. 08:51
 7/11 Cortez70 ***** válasza:
Én 100g ch-val szálkásítok. Nekem sok lenne a 150g, azzal szinten tartok.
2016. febr. 3. 08:53
 8/11 anonim ***** válasza:
Csökkentsd a szénhidrátot, jól írják.
2016. febr. 3. 09:11
 9/11 A kérdező kommentje:

"Én 100g ch-val szálkásítok. Nekem sok lenne a 150g, azzal szinten tartok."

Milyen arányban vannak benne gyors és lassú felszívódásúak?

2016. febr. 3. 09:48
 10/11 Cortez70 ***** válasza:
Csak összetett ch megy. Zab, pici rizs, zöldség.
2016. febr. 3. 09:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!