Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Náthásan van értelme edzeni?

Náthásan van értelme edzeni?

Figyelt kérdés
Megfáztam, és nem tudom, hogy érdemes-e kihagynom a mai edzést. Van hatással az izomfejlődésre a megfázás?

2016. jan. 31. 09:21
 1/10 Cortez70 ***** válasza:
86%
Enyhe megfázással, ha nincs hőemelkedésem sem, akkor én szoktam, de amúgy inkább pihenni kellene.
2016. jan. 31. 09:22
 2/10 Sunshinedoll ***** válasza:
70%
Ha nem vagy nagyon sz-rul, lehet edzeni. De ha lázas vagy, vagy fáj a fejed, vagy alig kapsz levegőt, akkor inkább pihenj.
2016. jan. 31. 09:24
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha lázas vagy, hőemelkedésed van, esetleg levertség, akkor semmikép ne edz.
2016. jan. 31. 09:57
 4/10 Szabi.L ***** válasza:
100%
Én javasolnám, hogy pihenj. Másokat is megfertőzhetsz. Én sem örülök, amikor valaki láthatóan beteg, a halálán van szinte és ott edz mellettem.
2016. jan. 31. 10:02
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha elmész edzeni, egyrészt másokat is elfertőzöl, másrészt te is sokkal később gyógyulsz meg!

Nemrég olvastam egy cikket erről, megpróbálom megkeresni.

2016. jan. 31. 10:39
 6/10 anonim ***** válasza:

Meg is van, érdemes elolvasni!

[link]

2016. jan. 31. 10:42
 7/10 A kérdező kommentje:
Nem fáj semmim, csak száraz a torkom, meg folyik az orrom. De igazából csak az edzés lenne az egyetlen megterhelő dolog, egész nap tudok pihenni.
2016. jan. 31. 11:14
 8/10 anonim ***** válasza:
Sokkal több értelme van annak, ha most kihagysz egy vagy két edzést.
2016. jan. 31. 15:13
 9/10 anonim ***** válasza:

Egyet értek a legtöbb előttem szólóval. Ha edzőteremben edzenél, vagy olyan helyen, ahol többen is vannak, illetve ha lázas vagy, akkor semmiképpen ne edzz. Azt is figyeld, hogy ha nincs is lázad, de a nyugalmi pulzusod 90 fölött van, akkor valamivel küzd a szervezeted, ne terheld a szíved.

Viszont ha otthon edzenél, és a fentiek nem jellemzőek, akkor egy enyhe edzés hatásos lehet, ahol nem nagyon emelkedik a pulzus, de a testhőd feljebb megy, és izzadsz. Az immunrendszer leghatékonyabban kb 38-38,5 fokos testhőnél működik, odáig érdemes feltornázni a testhőt akár egy forró fürdővel, vagy meleg teával.

az izzadással sok méreganyagtól szabadulhatsz meg, és az anyagcseréd is gyorsul, hamarabb kiürölnek a bacik által termelt mérgek, de nem szabad túlzásba vinni.

Érdemes ilyenkor langyos, sós vízzel gargarizálni, orrot mosni (egyik orrlukadon beönteni, a másikon közben kifolyik - ezt kevesen ismerik, bár nagyon hasznos módszer!)

RENGETEG folyadékot igyál! Főleg cukrozatlan teát, citromos vizet langyosan, forrón, ahogy jólesik. Legalább 4 litert egy nap!

Jobbulást!!!!

2016. jan. 31. 18:56
 10/10 A kérdező kommentje:

Kihagytam a tegnapi edzést.

Nem rosszabbodott az állapotom, csak tüsszögök, meg folyik az orrom, de gyengébbnek éreztem magam ezért kihagytam.

2016. febr. 1. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!