Náthásan van értelme edzeni?
Ha elmész edzeni, egyrészt másokat is elfertőzöl, másrészt te is sokkal később gyógyulsz meg!
Nemrég olvastam egy cikket erről, megpróbálom megkeresni.
Meg is van, érdemes elolvasni!
Egyet értek a legtöbb előttem szólóval. Ha edzőteremben edzenél, vagy olyan helyen, ahol többen is vannak, illetve ha lázas vagy, akkor semmiképpen ne edzz. Azt is figyeld, hogy ha nincs is lázad, de a nyugalmi pulzusod 90 fölött van, akkor valamivel küzd a szervezeted, ne terheld a szíved.
Viszont ha otthon edzenél, és a fentiek nem jellemzőek, akkor egy enyhe edzés hatásos lehet, ahol nem nagyon emelkedik a pulzus, de a testhőd feljebb megy, és izzadsz. Az immunrendszer leghatékonyabban kb 38-38,5 fokos testhőnél működik, odáig érdemes feltornázni a testhőt akár egy forró fürdővel, vagy meleg teával.
az izzadással sok méreganyagtól szabadulhatsz meg, és az anyagcseréd is gyorsul, hamarabb kiürölnek a bacik által termelt mérgek, de nem szabad túlzásba vinni.
Érdemes ilyenkor langyos, sós vízzel gargarizálni, orrot mosni (egyik orrlukadon beönteni, a másikon közben kifolyik - ezt kevesen ismerik, bár nagyon hasznos módszer!)
RENGETEG folyadékot igyál! Főleg cukrozatlan teát, citromos vizet langyosan, forrón, ahogy jólesik. Legalább 4 litert egy nap!
Jobbulást!!!!
Kihagytam a tegnapi edzést.
Nem rosszabbodott az állapotom, csak tüsszögök, meg folyik az orrom, de gyengébbnek éreztem magam ezért kihagytam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!