Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Van-e így értelme az egésznek?

Van-e így értelme az egésznek?

Figyelt kérdés
A problémám az, hogy nem fejlődöm, mivel nincs étrendem. Hogy átlátható legyen felvázolom a sztorimat. Nyomi 55 kilóval kezdtem 15 évesen össze-vissza edzeni vödör emlegetéssel, fekvőtámaszokkal. Feltévedtem ide, olvasgattam az edzésről. Az étrendet már az elején nem tudtam megoldani, de az itt olvasottak meg Arnold könyve alapján összeraktam egy tervet magamnak itthonra. Fejlődtem is, például megtanultam húzódzkodni, 15 kilós egykezessel bírtam bicepszezni. A gondok itt kezdődtek, mert nem nőtt a karom csak 3-4 centit a kezdetekhez képest és ez elég harmatos, másfél év edzés után. A mellem nőt viszont 10 centit. A lábam nem változott, bár azt nem is nagyon edzettem, csak hébe-hóba. Utána itthonra jött pár súly, haladtam szépen. Most elmentem a terembe. Súlyok, alapgyakorlatok, minden, étrend továbbra sincs. 3 hónap után 40 kiló felett szériázok valamivel fekve. Már belejöttem a negyvenbe, de beteg lettem, kiesett most egy hét. Már soknak érzem ezt a 42-45 kilót, pedig elvileg dobálni kéne, főleg ha ennék rendesen. A testkompozícióm annyit változott, hogy lett vállam meg csuklyám, már nem csak a csont van ott. Amúgy majdnem 20% a testzsírom, pedig alig eszek. Szóval nem mennek a súlyok, rendes evés nincs. Én azon vagyok, hogy vége és keresek más sportot. Úgyis vékony a karom, mindenki ezen röhög, úgy nézek ki, mint egy teleszart zokni, szemétből meg nem lesz vár, főleg étrend nélkül. Azért is megy ilyen rosszul, mert 13 évesen 65-70 kiló voltam (kicsit zsíros, de volt erőm a korosztályomhoz képest), majd egy hülyeségnek és egy huzamosabb depressziónak köszönhetően kb. 40 kilóra fogytam. Azóta nem jöttem helyre. Azért jó, hogy vékony vagyok, de a derekam meg hájas. Hiába van 110-es mellem, ha a karom alig üti a 35-öt. Mi a véleményetek?

2016. jan. 29. 23:17
 1/9 A kérdező kommentje:
És most vagyok 17 éves, lassan 18 (júniusban) és kb 70-75 kiló között mozgok. Nem az edzéstől nőtt szerintem a súlyom, hanem szerintem még fejlődésben vagyok és azért nőtt a tömegem.
2016. jan. 29. 23:28
 2/9 Cortez70 ***** válasza:
Te is tudod, hogy mit kellene tenni. Egy normális tömegnövelő étrendet rakj össze, legyen meg a napi bevitel, anélkül nem fogsz haladni. És eddz keményen továbbra is.
2016. jan. 30. 05:16
 3/9 anonim ***** válasza:
Olyan nincs hogy nem oldható meg az étrend. Olyan van hogy nem akarod eléggé. Veszel egy jó adag csirkét aztán be a fagyasztóba plusz mellé veszel rizst meg valami zöldséget ami épp van. A heti kajádat megcsinálod hétvégén és szépen elosztod. Szedj fel egy kis izmot utána meg lediétázni(bár kinek mi..nálam a 20%tzs elég soknak számít).
2016. jan. 30. 05:21
 4/9 anonim ***** válasza:
Senki nem röhög szerintem, mert senkit nem érdekel ki hogy néz ki. Két esélyes. vagy valamennyire legalább figyelsz a kajára és fejlődsz, vagy a sport szeretetéért, mozgásárt edzel csak, én abba nem hagynám.
2016. jan. 30. 07:17
 5/9 A kérdező kommentje:

Étrend nem megoldható, 17 éves vagyok nulla keresettel. Esetleg majd nézek hétvégére munkát. Bár anyám még akkor se örülne, hogy ha a saját pénzemből ennék napi fél kiló húst, mert szerinte az káros vagy mi a fene.

De a napi pár szendvics meg a menza már nem elég. Már az erő se jön nagyon. Ha meg az se jön, akkor nem látom értelmét bohóckodni, mert az lenne, hogy eljárok és mondjuk lehet, hogy évente 2 kilóval több kerül a rúdra. Ezen a szinten meg elkönyvelhető a fejlődés nullának.

Majd edzem az állóképességem és kész. Oda nem feltétlen kell étrend.

2016. jan. 30. 11:17
 6/9 kovpet ***** válasza:
Ha nem jársz el, akkor meg egyre kevesebb menne. Így legalább fejlődsz, ha nem is gyorsan.
2016. jan. 30. 12:37
 7/9 A kérdező kommentje:
Eddig még mindig azt mondogatták, hogy ha nem eszel többet és minőségibbet, akkor egy grammal se fogsz tudni többet felemelni. Majd meglátjuk, hogy menyire igaz ez.
2016. jan. 30. 13:39
 8/9 A kérdező kommentje:
Nos, eltelt egy kis idő, átgondoltam, plusz történt egy-két dolog. Azoknak akik hasonló helyzetben vannak, azt mondanám, hogy ne kezdjék el. Étrend nélkül nem lehet fejlődni. Az nem megoldás, hogy sokat eszel, mert ha nem vagy genetikai csoda, akkor csak zsír megy rád. Ez egy eléggé pénzigényes sport, valószínű visszatérek rá, ha kijártam az egyetemet és lesz elég pénzem csinálni. Napi fél kiló csirke, multivitamin, zöldségek, rizs nem olcsó mulatság. Ha meg nem eszel, nem nőnek a súlyok. Én befejeztem. :)
2016. febr. 7. 19:40
 9/9 A kérdező kommentje:
Amúgy nem hagytam teljesen abba, sportolok még, csak most lazábban egy picit. Aki még olvassa vagy olvassa majd a jövőben és hasonló a dilemmája annak azt javaslom viszont, hogy nézzen egy jó melóhely után. Feladni nem szabad teljesen, mert rájöttem én is, hogy a sport sokkal többet jelent, mint a külsőségek vagy a rengeteg súly a rúdon és a bámuló közönség. Sok sikert mindenkinek a célokhoz!
2016. febr. 9. 16:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!