Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Szálkásítás, étrend, stb....

Szálkásítás, étrend, stb. (Hogyan győzhetném meg róla? )

Figyelt kérdés

17 éves leszek nemsokára, kb 8 hónapja edzek, de alig látok változást.. Most fehérjézek, próbálok izmosodni, de a szüleimmel élek. Átlagos anyagi helyzettel rendelkező család vagyunk, de anyám nagyon makacs.. Kifizeti a bérletem, és egy doboz BCAA-t, a fehérjét már magamnak veszem. Na de az étrend!

Ő közölte, hogy nem fog lemondani a káros ételekről, mert hogy ő is, meg apum is dolgoznak, kell az energia, ne kényeskedjek.. (Nem látja értelmét ennek, mindig azt hajtogatja, hogy ő ezt nem tudja finanszírozni, én meg suli mellett nem tudok dolgozni.)

Amit eddig sikerült kiharcolnom: Rozskenyér. :D:D:D Egy időben megvette a durum tésztát is, de aztán közölte velem, hogy ő nem szereti, így én se ehetek, ugyanez a rizzsel, ő nem szereti nekem se csinál, ha magamnak akarok egyből le vagyok ordítva, hogy: ,,Persze, neked nem jó ami itthon van.."

Amiket csinál ételeket: PÖRKÖLT (állandóan, már a könyökömön jön ki, ja csirke, néha disznó.), zöldbab/borsó főzelék fasírttal, tészták, tehát túrós tészta, krumplis tészta, tojásos nokedli.. Az utóbbiakkal nincs gondom, mert megeszem, csak rendesen érzem, ahogy hízok.. Egy fiatalnak amúgyis fontos, hogy jól nézzen ki, nálunk uralkodnak a norma törvények, meg nem is igazán érzem jól magam a bőrömben.

De elkanyarodtunk a témától, kérdésem: HOGYAN MAGYARÁZHATOM meg neki, hogy én nem így szeretnék étkezni? Állandóan szekál, ostromol, ráadásul ketten vannak ellenem, mert apám, mint a jó pulikutya mellé áll. Szóval?

2016. jan. 29. 16:01
 1/8 A kérdező kommentje:

Kezdetben valami olcsó megoldást, hogy elinduljak ezen az úton, mégse ezeket a sz*r termékeket egyem, ötletek?

A cukrot nagyjából száműztem, de ő telepakolja a teámat, a kajámat, mindent..

2016. jan. 29. 16:03
 2/8 anonim ***** válasza:
Vagy megoldod a munkát hétvégén, és kiegészíted, vagy elfogadod amíg otthon élsz, mást nagyon nem tudsz. Egyet igen: a BCAAt nem veteted meg többet, és kaját veszel, mert az felesleges.
2016. jan. 29. 16:47
 3/8 A kérdező kommentje:
Miért felesleges? :O Ezt még nem hallottam, de érdekelne.
2016. jan. 29. 16:48
 4/8 Szabi.L ***** válasza:

Nem felesleges, hanem másodrendű dolog.

A normális kaja sokkal fontosabb, mint bármelyik táplálékkiegészítő. Fehérje helyett is inkább kajára költsd a pénzed.

Amúgy meg mi van akkor, ha te főzöl? Csak nem dobnak ki az utcára. Ha meg esetleg mégis, akkor meg szerintem csinálhatsz bármit...

Hasonló volt a helyzet nálam egyébként, de én kerek-perec megmondtam hogy mi a téma és utána békén hagytak. De a mai napig megkapom a kérdést, hogy nem unom e még a rizst.

2016. jan. 29. 16:59
 5/8 anonim ***** válasza:

A rizs az olcsó és könnyedén megfőzöd magadnak, az csak nem gond (amúgy nem tudom, miért nem zsírosodik valaki azzal, a tésztával meg igen, nekem ugyanúgy magas GI-jű gabona mindkettő, én pedig ugyanúgy nem zsírosodom semmitől, csak az extrém kalóriatöbblettől, de nagyon lassan. na mindegy, ha a kérdező ezt tapasztalja, akkor ő így működik). S ha van hús, miért ne főzhetnéd, süthetnéd meg magadnak, ahogy akarod? S megsütni egy kis csirkét igazán nem nagy ügy, de gondolom, akár hajlandó lennél komoly főzésre is, csak az étkezésed legyen rendben.

Eheted az otthoni ételt is, csak nem mindig, máris jobb lenne.

De ha nem érti, nem érti, ezzel a résszel nem tudsz mit csinálni. Vannak makacs szülők. Tarts ki bizonyos pontok mellett, csak leesik neki, hogy te azt NEM eszed. Ha mond ezt-azt meg kicsit hülyének néz, az még elviselhető, csak ne szabotáljon ok nélkül.

2016. jan. 29. 20:46
 6/8 anonim ***** válasza:

Ja és a cukor. Ne idd meg a cukros teát, csinálj magadnak másikat. Én ezt csinálom (a párom cukorbeteg anyjánál...).

A pörköltbe, remélem, nem tesz cukrot. Amibe cukrot tesz, azt ne edd meg.

2016. jan. 29. 20:48
 7/8 anonim ***** válasza:
Erre az esetre értettem hogy felesleges, ha van normális étrend jó a bcaa, de ilyenkor kajára költeném.
2016. jan. 29. 20:50
 8/8 meow26 válasza:
Mondd meg neki, hogy ezentúl ne főzzön neked, nagyon aranyos, de teát sem kérsz. Főzd meg magadnak az 1-2 napi kajádat, nyilván nem sokkal drágább, ha külön főzöl, max az alapanyagok ára lehet más, de nem vészesen. Rengeteg részletes, szájbarágós szálkásító, meg tömegelő recept van a youtube-on, mindet kb fél óra elkészíteni. Vedd úgy, hogy a főzés is a testépítő hobby része! :)
2016. jan. 30. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!