3hónap szálkásítás? Mire kéne figyelnem közben?
Üdv.
19 éves vagyok 178cm és 93kg. Elhatároztam hogy edzem, szeretnék változtatni az életemen. Átlagosan 80-85kg között szoktam lenni. Azonban 2 éve elégé elhíztam 104kg-ra. Ekkor határoztam el, hogy edzeni szeretnék. Sikerült is le mennem 83kg-ra. De valahogy sehogy sem sikerül, az a 73-75kg cél. Volt egy műtétem ami miatt, nem edzhetem és most 93kg körül vagyok. Otthoni kajával mentem, le 83-ra.(Persze közben számoltam, hogy miből mennyit viszek be.) 30-35 ezer lenne, az étrendre így csak max 140-160g fehérjét tudnák, mindennap bevinni. 1hónap alatt 5kg szeretnék fogyni. Legalább 1/1.2kg hetente. Van azért rajtam izom, inkább ami nagyon zsíros az a hasam. Testsúlyos és súlyzós edzést csinálok, így keverve a kettőt. Súlyzót csak a bicepszemre használom, a többit pedig testsúlyommal nyomom. Heti 2 test mozgással, futás,bicó stb... Ebből 40-50 perc között szoktam nyomatni, van hogy emelem is 3-4 napra. 1 hónapig volt, normális étrendem ami csirkét tartalmazott. De volt, hogy problémákba ütköztem. Csináltam, diétás rántott húst, de sajnos ennek magas volt, a zsír tartalma amit, csak utólag mértem meg. Egy szóval az egész napi kajámba, 120-130g zsír volt... Ami elég magas. Étrenddel kapcsolatban is írnátok? Mondjuk olyan kajákat amikhez lehetőleg, nem kell kókuszzsír ha esetleg mégis akkor kevés keljen hozzá. Ilyeneket is írhatok.: Púfasztót rizs stb... zsír bevitelem azért, lenne mondjuk a tojás készítésénél, így egy nap 30-40g lenne max... Mellesleg elég gyorsan fogyok és szedek is fel kg-t. De valahogy 83-nál már nagyon nehezen megy...
És nem csak a minőség számít, hanem a mennyiség is. Kalória mínuszban tudsz fogyni. Heti 0.5-1 kg megy le zsírból.
Neked elég a 160g fehérje, mivel kb zsírmentes tömegre kellene számolni.
A fehérje elég lesz, az 1 kiló fölötti zsírvesztésről lehet álmodni és van, akinek összejön, de ezt így előre felesleges elhatározni, megteszed, amit tudsz és igazán elégedett lehetsz kevesebbel is.
A 130g zsír sem feltétlenül gond, nem mindenki szálkásít kevés zsírral. Ha neked az passzol, akkor ketogénezz, előnyösebb, mint a sok zsír, sok szénhidrát megközelítés, bár nem mindenkinek felel meg a szénhidrát erős csökkentése. De van, akinek sokkal több lesz úgy az energiája és jobb a közérzete. Sokfélék vagyunk.
Azért ha a rántott hús vitte fel ennyire a zsírt, akkor gondolhattad volna sütés közben, hogy ez nem lesz zsírszegény :D
Max. 30-40g zsír? Inkább minimum legyen, de még egy picit mehet feljebb, a zsír esszenciális tápanyag. 40g alá semmiképp ne menj, de a többiek biztos jobban képben vannak a minimumokkal, hogy mikor ki használ fél vagy 1 g/ttkg-ot, engem nem érint, mert mindig zsírosan eszem.
De ha szerinted neked a klasszikus módszer való, OK. Ajánlanék azért némi zsiradékot a húshoz, mert sokat emel az élvezeti értékén s többféleképpen elkészíthető úgy. Az a pici kókuszzsír, pár tojás, esetleg némi olajos mag egész OK lesz zsírbevitelnek.
Mivel tipikus szálkásító étrendekkel tele van a Net, felesleges is írnom róla, hogy miket ehetsz benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!