Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » 3hónap szálkásítás? Mire kéne...

3hónap szálkásítás? Mire kéne figyelnem közben?

Figyelt kérdés

Üdv.

19 éves vagyok 178cm és 93kg. Elhatároztam hogy edzem, szeretnék változtatni az életemen. Átlagosan 80-85kg között szoktam lenni. Azonban 2 éve elégé elhíztam 104kg-ra. Ekkor határoztam el, hogy edzeni szeretnék. Sikerült is le mennem 83kg-ra. De valahogy sehogy sem sikerül, az a 73-75kg cél. Volt egy műtétem ami miatt, nem edzhetem és most 93kg körül vagyok. Otthoni kajával mentem, le 83-ra.(Persze közben számoltam, hogy miből mennyit viszek be.) 30-35 ezer lenne, az étrendre így csak max 140-160g fehérjét tudnák, mindennap bevinni. 1hónap alatt 5kg szeretnék fogyni. Legalább 1/1.2kg hetente. Van azért rajtam izom, inkább ami nagyon zsíros az a hasam. Testsúlyos és súlyzós edzést csinálok, így keverve a kettőt. Súlyzót csak a bicepszemre használom, a többit pedig testsúlyommal nyomom. Heti 2 test mozgással, futás,bicó stb... Ebből 40-50 perc között szoktam nyomatni, van hogy emelem is 3-4 napra. 1 hónapig volt, normális étrendem ami csirkét tartalmazott. De volt, hogy problémákba ütköztem. Csináltam, diétás rántott húst, de sajnos ennek magas volt, a zsír tartalma amit, csak utólag mértem meg. Egy szóval az egész napi kajámba, 120-130g zsír volt... Ami elég magas. Étrenddel kapcsolatban is írnátok? Mondjuk olyan kajákat amikhez lehetőleg, nem kell kókuszzsír ha esetleg mégis akkor kevés keljen hozzá. Ilyeneket is írhatok.: Púfasztót rizs stb... zsír bevitelem azért, lenne mondjuk a tojás készítésénél, így egy nap 30-40g lenne max... Mellesleg elég gyorsan fogyok és szedek is fel kg-t. De valahogy 83-nál már nagyon nehezen megy...

2016. jan. 12. 14:27
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Sárga kapszula című könyvben olvasd el az étrend részét, az sokat segítene. Amúgy rizs, tk kenyér, tk tészta, zöldség, édesburgonya, zabpehely jó szénhidrátforrás, fehérje sovány húsok (csirke, pulyka, hal, nálam ló) fehérjepor. Amire még figyelni kéne, az a jó zsírok bevitele, pl lenmegolaj, omega-3.
2016. jan. 12. 14:35
 2/3 Cortez70 ***** válasza:

És nem csak a minőség számít, hanem a mennyiség is. Kalória mínuszban tudsz fogyni. Heti 0.5-1 kg megy le zsírból.

Neked elég a 160g fehérje, mivel kb zsírmentes tömegre kellene számolni.

2016. jan. 12. 14:43
 3/3 anonim ***** válasza:

A fehérje elég lesz, az 1 kiló fölötti zsírvesztésről lehet álmodni és van, akinek összejön, de ezt így előre felesleges elhatározni, megteszed, amit tudsz és igazán elégedett lehetsz kevesebbel is.

A 130g zsír sem feltétlenül gond, nem mindenki szálkásít kevés zsírral. Ha neked az passzol, akkor ketogénezz, előnyösebb, mint a sok zsír, sok szénhidrát megközelítés, bár nem mindenkinek felel meg a szénhidrát erős csökkentése. De van, akinek sokkal több lesz úgy az energiája és jobb a közérzete. Sokfélék vagyunk.

Azért ha a rántott hús vitte fel ennyire a zsírt, akkor gondolhattad volna sütés közben, hogy ez nem lesz zsírszegény :D

Max. 30-40g zsír? Inkább minimum legyen, de még egy picit mehet feljebb, a zsír esszenciális tápanyag. 40g alá semmiképp ne menj, de a többiek biztos jobban képben vannak a minimumokkal, hogy mikor ki használ fél vagy 1 g/ttkg-ot, engem nem érint, mert mindig zsírosan eszem.

De ha szerinted neked a klasszikus módszer való, OK. Ajánlanék azért némi zsiradékot a húshoz, mert sokat emel az élvezeti értékén s többféleképpen elkészíthető úgy. Az a pici kókuszzsír, pár tojás, esetleg némi olajos mag egész OK lesz zsírbevitelnek.

Mivel tipikus szálkásító étrendekkel tele van a Net, felesleges is írnom róla, hogy miket ehetsz benne.

2016. jan. 12. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!